January 22, 2018

Winshield Tinted and Window Specialist : Sebab Kenapa Perlu Tinted Kereta @ Kediaman Anda ?


Winshield Tinted and Window Specialist : Sebab Kenapa Perlu Tinted Kereta @ Kediaman Anda ? | Salam. Benda wajib selepas beli kereta kan, mesti kita nak tinted kereta kita? Betul tak?? Tapi ada juga yang tak tinted kereta. Tapi tak semua lah... Lebih 90% pengguna kereta , buat tinted kereta memasing.. Macam uzu juga ahh kan.. Hihi .. Habis lah kalau tak tinted.. Panas beb ! Boleh jadi hitammm kita... Maklumlah, negara Malaysia sebuah negara yang panas :p


Kenapa Perlu Tinted Kereta & Kediaman Anda ?
1.Bahang panas cahaya matahari.
Biasalah dekat Malaysia ni mmg panas. Jadi nak elakkan bahang yg mungkin membahayakan kita seeloknye tintedlah kereta anda.... Jika pasang aircond pun payah nak sejuk disebabkan panas terik matahari lepas pasang tinted aircond akan jadi cepat SEJUK.

2. Melindungi kulit dari sinaran UV yang membahayakan.
Ianya juga dapat memelihara kulit anda dari cahaya matahari yg merbahaya. Jika kulit kita terdedah terlampau lama kemungkinan besar akan mendapat kanser kulit.

3. Privasi bila memandu & Mencegah berlakunya kecurian.
Biasanya kita lebih selesa memandu tanpa org lain memerhatikan kita. Bagi pemandu2 wanita pula, sering kali mereka meletakkan handbag di seat sebelah, apa yg berlaku, senanglah peragut2 memecahkan cermin tingkap lalu terus mengambil handbag anda.

4. Pemanduan yang lebih selamat.
Bahang cahaya matahari yg terik menyebabkan anda rasa tidak selesa dan berpeluh macam dalam oven....Dengan adanya Tinted Mudah-Alih, anda dapat mengurangkan bahang panas dan berikan 100% keselesaan bila memandu.

5. Mengelakkan aksesori kenderaan anda pudar.
Mengelakkan berlakunye kerosakan aksesori kereta seperti seat kulit, dash board dan sebagainya. Jika anda memasang tinted maka dapatlah serba sedikit melindungi aksesori kenderaan anda.

Okay. Uzu kalau nak buat tinted, uzu akan survey dulu , kedai tu okay ke tak? Kang semrangan buat, nak murah punya pasal tapi kualiti tak sampai beberapa bulan, tinted dah gelembung .. Haa tu yang tak mau tu .. So so far uzu puas hati dengan Winshiled Tinted Window Specialist kat area Petaling Jaya.. Hihi.. Sebab apa? Harga berpatutan dan kualiti terbaikk beb !

Last two month, uzu teman kak ty p tinted kereta kat Winshiled Tinted Window Specialist sebab kereta kak ty tinted dia rosak lepas kes excident last year .. Tak ganti-ganti lagi.. Baru ada mas anak ganti baru.. So we decide to went Winshiled Tinted Window Specialist.. Fuh sebab pertama uzu suka dengan Winshiled Tinted Window Specialist, sebab bos dia peramah hahahaha.. Layan kami ni macam kawan sendiri je beb .. Fuh terbaik ada boss macam ni. Pekerja pun tak stress :p


 



Heat Test Winshield Tinted Window Specialist

Sebagai customer, uzu nak juga test , betul ke tinted tu tahan cahaya panas? Haaa kemain promote itu ini tapi bila kena pans, tinted jadi gelembung . So apa yg patut kita buat untuk pastikan tinted jenis yang mana sesuai untuk kereta dan untuk keperluan kita?



Gambar diaatas ni ialah Heat Test ! So yang empat segi ni adalah kaca yg pakai tinted paling mahal sekali ! So cahaya oren tu adalah haba. Bila tak pakai tinted, bila halakan tangan di atas haba tu, tangan jadi panas giler ! Perghhh so bila pasang tinted paling mahal tu, serius tak rasa panas ! Kalau kaya boleh pakai tinted ni 😋


Tapi uzu ambik tinted jenis x70. Best pakai doh ! Sedap je rasaaa . Proton kan aircorn kereta dia kuat, bila pakai tinted x70 ni , makin bertambah sejuk kereta ! x70 ialah under bajet uzu. Tak mampu nak pasang yang mahal-mahal so pakai x70 under je .



So sesiapa nak cari kedai tinted untuk kereta atau nak gelapkan rumah atau bangunan? Boleh contact details dibawah untuk pertanyaan lanjut. Salam.

Untuk Matlumat Lanjut
Contact Number : 03-7877 1433
Address : Winshield Tinted Window Specialist ,
No.139, Ground Floor, Jalan SS2/24
Petaling Jaya, Malaysia
Share:

1 Sila Komen:

Mat Min said...

oh memang proton ircond dia kuat ea? Patutla member asyik duk kata kereta Mat cepat sejuk. Mati-mati ingat sebab tinted mahal 😅😅😅