February 19, 2018

Klinik Hana Terbukti Berkesan Mengurangi Masalah Kulit Muka Walaupun Dengan Hanya Sekali Rawatan !


Klinik Hana Terbukti Berkesan Mengurangi Masalah Kulit Muka Walaupun Dengan Hanya Sekali Rawatan ! | Salam.. Alamakkk rasanya dah dua bulan juga uzu lupa nak update mengenai Klinik Hana ni tapi baru berkesempatan.. Ye lah baru ada masa panjangg sikit sebab cuti seminggu raya cina. Helohhh macam uzu je yang sambut cina.. Nak buat camne, company cina hahahahaha helok sangat.. So ada masa sedikit terluang uzu nak update mengenai Klinik Hana ni.. Hehe..


Nampak tajuk cam gempak ye dak? Memang gempak pun, kalau tak gempak mana uzu berani buat title macam tu yaaa. Hehe.. So kisahnyaaa uzu ni memang ada masalah kulit muka yang mana uzu sendiri tahu dan sedia maklum masalah tu (oily skin) tapi pemalas ya ampunnn nak jaga muka.. Adoiii dapatt doktor hensem kat Klinik Hana hari tu , ade lahhh dengar kata sikit :p Ehhhhh gitoh hahahahaha.. Itu pun sikit je.. Datang pemalaih lepas tu hahaha.. 


Last two month,  uzu ke Klinik Hana kat Wangsa Maju untuk mendapatkan rawatan muka .. Buat appointment kat Klinik Hana, tak tau nak buat treatment apa kali ni so sebelum nak buat treatment, kita kena dapatkan nasihat daripada doktor nak buat treatment mana satu.. Apa yang kulit kita perlu? Sebab kalau salah buat rawatan, benda tu tak berkesan..


Memula step ni, sila tanggalkan makeup anda ! Pastu kena scan muka kita.. Nampak lah muka huduh tu haaaa. hahaha nak cantik ke tak? Kalau nak cantik, kabaikan muka huduh kat PC tu :p Redha je lah apa doktor tu nampak... Adoiiii baru nak control ayuuuu depan Doktor hensem tu, habihhhlah semua muka berminyak jerawat muka semua nampak. Belum lagi bintik hitam putih tu hahaha :D I is redha..


Nak scan muka tu jap je. Nampak lah hasil scan tadi kat monitor.. Doktor hensem ni explain lah yang uzu ada masalah kulit berminyak ! Sangattt ! Ada bintik hitam dan bintik putih.. Jerawat tu sikit jee.. Uzu dalam kepala nak buat treatment Whitening tu tapi doktor kata tak sesuai.. Sebab kulit muka tengah berminyak kot tak silap... Kalau buat treatment lain, kangg tak berkesan then naik jerawat.. Lebih kurang macam tu lah explaination doktor kat Klinik hana tu.. Best juga consult macma-macam masalah kulitt, ada lah sempat tanya, penting ke air minum banyak, penting ke guna serumr toner moisturiser skincare pakai.. Ohhh op kos lah penting !!  Tapi toner dan serum kena pakai.. Moisturiser tak perlu sebab kulit uzu tak kering .. Kulit berminyak tak payah guna moisturiser.. Dapat lah tips jaga skincare seketul duaa hehehe. Thank you doktor! Dah makan belum? Nak belanja teh o ice lah :D *guraujehehehehhe*  So Doktor cadangan buat Carbon Peel dan Skincare Treatment :)

Muka sebelum treatment :) Pakai camea iphone.
*bila lah dapat treatment pink kan bibir ku yg hitam ini? :p*
 Sesi letak carbon kat muka.. Yang hitam-hitam tu lah carbon .. Pastu lazer ke arah carboon.. pap pap pap bunyi dia.. Haha Ya auloh redha je gambar gemok gini haha..
Lepas dah setel hilangkan carboon. Kena cuci muka.. Proses carbon peel ni jap je. Tak lama..
Facial Skincare Treatment.. Best buat facial ni.. Hehe sampai tertido..
 
 Uzu suka buat facial sini sebab dia hilangkan bintik-bintik hitam dan putih, tu yanggg merah merah muka tu.. Kena picitttt keluarkan benda tu kang pori pori makin besar ..

Yeahh ni lah hasil muka lepas treatment.. Sebenarnya waktu memula tu muka uzu kusam, hitam, berminyak dan sebagainya so lepas treatment carbon peel dan facial skincare, jadi lah kulit bersih macam ni walaupun dengan sekali rawatan! Hihi best takk ? :p Gilerrr tak best ! Seminggu juga tak pakai mekap sebab tak nakkk kotorkannn kulit yang dah dibersihkan, dirawat oleh Klinik Hana! Thank you Klinik Hana :) Muahhhciked :)


Akhir sekali, uzu nak suggest kepada korang, kalau ada masalah yang berkaitan dengan kulit muka, boleh lahh ke Klinik Hana yee.. Ada 2 cawangan Klink Hana, kat Wangsa Maju dan Bangi. Mana-mana pon boleh hehee.. Anything nak tanya, boleh contact info kat bawah ye. Salam :)

Untuk Matlumat Lanjut
Facebook : Klinik Hana
Waktu Operasi : 10am-6pm *Selasa Cuti*

Share:

26 Sila Komen:

MiaLovetto ^^ said...

Wah teringin nak pergi sbb ramai kata bagus. Lagipun geramnyaaaa dengan jerawat sana sini ni. Ohh ye masa consultant tu ke yg byr rm30 tu?

Nieyla Nadia said...

wahh..selalu juga tgk org pergi treatment itu ini...
nieyl biasa pergi SPA biasa je..:)

Iza Fiza said...

nice sharing uzu =)

Siti Nurfauzani said...

bestnya :) teringin mahu pegi pulak...hehehe...tq infonya :)

Mas FVOME said...

bleh la g nie nnti2

Marshalizadotcom said...

Bersih betul muka uzu lepas treatment. Terbaiklah servis dia. Nanti nak cubalah

Salina Johari said...

La..dekat dah dengan k.sal..baru tahu Klinik Hana khusus untuk penjagaan muka..teruja lak nak try..huhuhu

Fieza Sani said...

Pernah buat gak treatment cam uzu buat ni, sama la kita seminggu gak tak pakai make up sbb x nak kotorkan muka.. Haha.. Pompuan sangat, kan...

Mimi Azirah said...

Kulit akak jenis kombinasi..memg nak buat jugaklah rawatn mcm nih at least akak tau ape mslh muka akak skang nih kan

Ana Suhana said...

Bagus nya bila klinik tu boleh scan dulu masalah kulit so that dorang boleh suggest the best treatment utk kita. Nampak bersih muka uzu lps tu. Nk kena buat juga treatment. Lama sungguh tak overhaul muka ni.boleh dipertimbangkan. Dekat pun dekat tu.

lyanaishak said...

Menarikk.. Teringin nak buat rawatan muka macam nie..

Syahindah Ms said...

Bestnyaaa, tapi jauh la pulak huhu

iffah hussin said...

Lama tak buat facial treatment.. last buat tahun lepas, bolehlah try dekat Klinik Hana ni ada pakej best tak?

mas saari said...

Wahhh memang nampak perbezaan sebelum dan selepas.

Hanny Abdullah said...

Wowwww woww..terujanya sis tengok selepas treatment tu. Beza sangat tu...adehhh terasa pulak nak jumpa doc hensem lepas ni..nak wat treatment cam uzu jugak

Zeza Yurika said...

KekZa dah lama giler tak gi buat treatment muka. Duku ada sekali je. Pastu tak buat2 dah. Huhu.. Tapi kalau dapat buat sebulan sekali ni syoknya. Uzu, sakit tak masa kena laser tu? Macam kemerahan muka uzu. Gerun pulak nak try laser sekali.

ejulz said...

terbaek..

Siti Rohaida Yusof said...

bestnya kalau dapat tutup liang pori yang terbuka luas ni...

Afizah Abd Rahman said...

Wahhh... Bestnya. Siap scan kulit dulu yang best tu. Nampak perbezaan sebelum dan selepas.

Kak Sue said...

Bagus ya klinik nie Uzu, depa scan dulu kulit kita nak kenal pasti perlu buat rawatan apa. Siap dapat tips penjagaan muka lagi..

julia jamaludin said...

kalau turun KL boleh buat nih..nice sharing uzu :)

Lia Hasty said...

Kulit kita sama lah jenis berminyak pastu ada whitehead & blackhead. Selalu cuci muka pun x semestinya bersih kan. kena juga buat treatment sekali sekala untuk makesure kulit muka kita elok kan.

Husniey Husain said...

Syok bila di urut muka kan, part laser muka tu seriau..Husniey pernah try buat rawatan ni.. memula tu duk suruh stop kejap kejap dah lama tu okayla­čśé

Halia said...

Jika tak mampu nak bayar utk urut muka, boleh jugak pertimbangkan utk minum air halia. Ia mempunyai kuasa panas yang hangatkan badan dan percepatkan metabolism utk memulih kulit badan kita jugak.

Mimin Adam said...

macam syok jee buat rawatan. lama tak manjakan diri

Shuhaida Saad said...

patut ramai cakap best g klinik ni. rupanya rawatan dia terbaik :)