March 30, 2018

My Wish-list Weekend Gateway


MyWish-list Weekend Gateway | Assalamualaikum. Rasanya dah lama uzu tak merehatkan diri untuk tenangkan minda.. Uzu sekarang busy dengan macam-macam perkara. Last two month lah uzu ke sana ke sini , maksudnya p Fam Trip keliling Malaysia, lepas tu sambung pula dengan Fam Trip ke Okayama Japan.. Hihi pengalaman main salji kat Okayama Japan last two month tak boleh dilupakan. Pengalaman maniss je hehe. Lepas je uzu balik dari Okayama, sambung pulak Fam Trip p Bali Indonesia, sponsered by Air Asia.. Fuhhh lepas balik dari Bali,, uzu sambung pulak Fam Trip kat Sukau Sandakan Sabah.. Huwahhhhhhh setiap minggu uzu penuh dengan jadual yang membuatkan uzu tak sempat nak rehat :(

Kadang-kadang tu penat. Tapi nak buat macam mana, minat kita dalam dunia blogging ni hehe. Orang tengok uzu , wahhh bestnya dapat jejalan kat luar negara kan.. Tapi tak tengok how struggle me is for the past 9 years..Alhamdulillah.. Bila ditanya, macam mana dapat ye ? Haa.. Tak tau nak jawab apa... Banyak benda uzu korban kan, banyak benda uzu lalui untuk berada di tahap ini ( acahh-acah blogger hebat kekdahnye )

Penat penat tapi seronok heee.. Kekadang kerja terabai tau.. Tu yang iskk tambah stress lah bila uzu lebih pentingkan kerjaya as a blogger daripada kerja as a qs :D  Hikhikk tengah serabut sekarang ni, mana yang patut uzu pilih...  Tu lah uzu macam nak bercuti ke sebuah tempat di yang dekat dengan pantai... uzuu nak lepak sesorang je. ME-Time :) Tengah serabut kepala tu bestnyaa kan lepak kar Swiss Garden Beach Resort Kuantan :) Uzu jeless tengok blogger-blogger pernah review kat sana sebab tu lah uzu nak jugaakk stay kat sana nanti hehe.. Jom kita tengok swiss garden beach resort price and reviews :)
Deluxe Room - RM668
 Premier Deluxe Room - RM937
Studio Room - RM 937
Executive Suite - RM2163

Ya allah cantiknya bilik-bilik ni.. Uzu kalau nak ME-time kan, sanggup lah nak spend duit macam ni hehehe.. Tapi tak kayaaaa nak pilih bilik memahal macam Executive Suite tu. Huihhhh yang tu kena menabung dari kecik baru mampu nak stay sana.. Lain lah Swiss Garden nak sponser.. Traveloka ke :p Ehhh memain je :p Btwww Swiss Garden Beach Resort kat Kuantan ni dekat dengan pantai so tu sebab sesuai lah dengan ME-Time yang uzu nak...

Lagi satu, semua kemudahan lengkap kat Swiss Garden , surau ada, Wifi ada, sauna ada,  laundry, watersports ,spa, yang penting ada pool heheh :D Dah lama nak mandi pool tapi tak kesempatan.. Pool depan rumah pun setahun lebih stay condo ni, tak pernah pun sekali mandi kat pool tu. Harap bila ME-Time tadi kan, boleh  lah hehehhe nak mandi manda puas-puas. Waktu seseorang kat, sapa je yang kenal kot ? Takde so hang buat apa hang nak buat uzu :D 

Kemudahan-Kemudahan Yang Ada :
  • FREE Shuttle Services to Kuantan town
  • WIFI access available
  • FREE Car park
  • 24 hours front desk
  • 24 hours Security
  • Concierge
  • Same day laundry and dry cleaning service
  • Lift
  • Smoking / Non-smoking Floors
  • In-room Electronic Safe
  • Satellite TV, Local Stations and In-House Movie
  • Outdoor Swimming Pool
  • Jacuzzi
  • Travel, tour and car hire information
  • Sauna
  • Gym/Fitness Room
  • Table Tennis
  • Game Room
  • Kid's Club
  • Restaurants / Pub / Bar
  • Limousine Service
  • Trader's Loft Convenience Shop
  • Tennis court
  • Samsara Spa
  • Business Centre (Internet and e-mail services)
  • Meeting Facilities
  • Team Building Facilities
Aktiviti-Aktiviti Yang Ada di Swiss Garden Beach Resort Kuantan :
  • Batik Painting
  • Colouring Contest
  • Tennis Court 
  • Tennis Racket 
  • Wii Games
  • Pool Table
  • Games Machine
  • Archery
  • Blow Pipe
  • Beach Soccer
  • Volleyball 
  • Gym 
  • Sauna
Alamakkkk dah tak sabar nak me-time. Rasa macam dah terlalu stress , penat sangat otak nak berehat.. Kalau lah kayaa uzu beli je resort tu hahahaha.. Tenang jiwa..Amboiiii kalau kaya lah. Ni tak kayaa.. Cukup-cukup makan je ..Ok lah ok lah nanti sambung ..Dah azan lah , nak solat dulu semua. Assalamualaikum :)

Share:

2 Sila Komen:

Mimin Adam said...

beli laa kak uzu , nanti boleh review ^.^ hahahahhaahhaha

syuhada salleh said...

selamat berehat dan berME-time uzu ^^