March 05, 2018

National Geograhic By Travis Hegel : Bag Backpack & Bag Luggage Yang Sesuai Untuk Travel


National Geograhic By Travis Hegel : Bag Backpack & Bag Luggage Yang Sesuai Untuk Travel  | Salam.. Alhamdulillah selesai sudah Fam Trip uzu di Okayama Japan yang mana Fam Trip tersebut telah diadakan selama 5 hari 4 malam.. Fuhh mula-mula dapat invitation, bila dapat tengok itinerary yang disediakan oleh Okayama Japan dan kebetulan Fam Trip ketika musim sejuk, benda pertama yang uzu akan fikir ialah  Luggage ! Yessssss waktu sejuk of kos banyak baju kena bawak. Baju winter semua tebal-tebal.. Uzu cuba ada bag small size je.. Adoiii teruslah stresss mana nak cari bag besar ni eh? 5 hari pulak tu.. 

Setelah beberapa minggu uzu survey Luggage and finallyy uzu in love dengan Luggage jenama National Geographic . Design cantik pulak tu.. Huhuhu .. Dan nampak lah luggage National Geographic saiz medium yang sesuai sangat untuk keperluan uzu yang travel 5 hari pada waktu musim sejuk :) 

Hehehe tadaaaaaaaaaaaaaa !!  Ni lahhh luggage pilihan uzu..  Besar tau bag ni.. Bukan cabin saiz yang boleh handcarry.. Memang besar dan semua benda muat dalam tu.. Ya Allah leganyaa dapat Luggage National Geographic ni :p

National Geographic Transit Trolley Case


Uzu suka dengan luggage National Geographic ni sebab design dia yang cantik, kaler yang menarik walaupun uzu suka pink, tapi kaler ni buatkan uzu in love with this Luggage ! Style dohh ! Nama bag ni ialah National Geographic Transit Trolley Case (Red) . Harga dalam RM503.10


National Geographic Transit  Trolley berkilat dan nampak bergaya yang juga mempunyai 4 roda, dua ABS Trolleys dengan kunci tersekat TSA yang memberi anda Body Mate Effect. Ia dilengkapi dengan 3 saiz. 

Ciri-Ciri National Geographic Transit  Trolley
  • Sistem troli aluminium dengan butang tolak
  • Kunci rahsia TSA
  • Empat roda pemutar berganda
  • Pemegang atas dan sisi untuk saiz sederhana dan besar
  • Empat sisi plastik untuk saiz sederhana dan besar
  • Bahagian dalaman penuh dengan tali dan satu pembahagi bentuk U dengan poket zip


Benda kedua yang paling penting untuk keselesaan ketika travel ialah bagpack ! Bagpack yang selesa dan tahan lasak adalahh keutamaan uzu pada Fam Trip kali ini  Disebabkan bagpack uzu akan sentiasa lembap dan bersalji, uzu berkenan dengan bagpack National Geographic sebab saiz dia kecik, dan sesuai untuk uzu yang banyak barang nak bawak ketika Fam Trip ini. Hihi..Maklumlah blogger, banyak benda yang uzu kena bawa, bukan je wajib bawak fon, uzu kena bawak extra handphone, charger, powerbank, plug, camera , charger camera, passport, wallet , glove dll.. Hehe amacam banyak tak? Haaa so bila banyak barang, untuk elakkan bahu kita sakit bawak beg berat, pemilihan bagpack adalah penting. So uzu decide untuk pilih National Geographic Pro Laptop Backpack .


National Geographic Pro Laptop Backpack 

Kenapa National Geographic Pro Laptop Backpack ? Kenapa ada Pro Laptop ? First, uzu decide nak bawak laptop masa ke Japan.. Second sebab Pro laptop ni saiz kecik dan nipis. Uzu suka sangat-sangat . Hehehe.. Dan kaler bag ni sangat lah awrrr u know walaupun bukan kaler kegemaran tapi uzu suka kaler bagpack uzu ni :)




National Geographic Pro Laptop Backpack adalah tahan air , tahan salji,  dengan poket mudah alih, powerbank, tablet dan komputer riba dengan satu beg zip yang boleh dilepaskan.

Ciri-Ciri National Geographic Pro Laptop Backpack
  • Carry handle
  • One zip compartment
  • Mobile pocket
  • Power bank pocket
  • Tablet and Laptop pockets
  • One detachable zip pouch
  • Zip mesh pocket at back panel
  • Trolley access function
  • Adjustable shoulder straps
  • Kissing zip slider



Yang uzu tak boleh lupa kan mengenai bag ni waktu uzu Mountain Hiking kan, uzu bawak bag ni, bayangkanlah dengan cuaca -7 darjah celcius, salji lebat sangat-sangat, bag uzu dipenuhi salji. Siyesss ! Dalam fikiran uzu, alamakkk habislah semua basah kat dalam :( Hmmmm bila  balik kan.. Yang paling tak boleh percaya tu, " eh ? Tak basah lah barang kat dalam !!"  Hehehehe memang bukan tahan kalis air je tapi tahan salji jugak ! yaa allah sayang sangat uzu kat bagpck ni .. Hihi nyawa .. Kalau member pinjam memang tak nak bagi pinjam hahahahhahahahha . ok gurau je :p

So kesimpulannya, luggage memainkan peranan utama ketika travel. Pilihlah bag yang bersesuaian.. Kalau korang nak bag luggage dan bagpack jenama National Geographic macam uzu ni, korang boleh lah invest duit lebih sikit nak bag tahan lama macam ni. Siyes ah bertahun-tahun boleh pakai .. InsyaAllah...

Kedai Fizikal:
Travis Hegel Main Office and Shop
33-B, Abu Siti Lane, 10400 Georgetown, Penang.
Tel: +604-2261294
Waktu Perkhidmatan:
Isnin hingga Sabtu (9am - 5.30pm)
Tutup pada Ahad dan Cuti Umum.

National Geographic Store Gurney Paragon, Penang
 163D, Level 4, Lot 6.Gurney Paragon, Persiaran Gurney, 10250 Penang.
Tel: +604-2189866
Waktu Perkhidmatan:
Isnin hingga Ahad (10am - 10pm)

Travis Hegel Quill City Mall, Kuala Lumpur
Lot 4-33, 4th Floor, 1018, Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur.
Tel: +603-26023822
Waktu Perkhidmatan:
Isnin hingga Ahad (11am - 9pm)

 Travis Hegel Gurney Paragon, Penang
163D, Level 4, Lot 4 & 5, Gurney Paragon, Persiaran Gurney, 10250 Penang.
Tel: +604-2189866
Waktu Perkhidmatan:
Isnin hingga Ahad (10am - 10pm)

 Travis Hegel Penang International Airport
L2AR-18, Level 2, Domestic Departure/Arrival(Airside), Penang International Airport
Tel: +604-6421244
Waktu Perkhidmatan:
Isnin hingga Ahad (5.30am - 10.30pm)

 National Geographic Store Campbell Street
121, Campbell Street, Georgetown, 10200 Penang.
Tel: +604-2629866
Waktu Perkhidmatan:
Isnin hingga Sabtu (8.30am - 5.30pm)
Ahad (8.30am - 2pm)

Untuk Matlumat Lanjut
Share:

21 Sila Komen:

Afizah Abd Rahman said...

Cantiknya bag national geographic ni. Berkenan dekat backpack tu.

Salina Johari said...

suka la backpack tu...kalau harga berbaloi teringin nak jugak...kihkihkih

Mawardi Yunus said...

cantik dan kemas, memang nak kena cari satu lah kalau gini. best bawak travel ni. nnti boleh lekatkan patch2 negara2 kan.

Kak Mahh said...

Memang cantik kesemua beg tu. Yang berkualiti pastinya. Sesuai bagi individu untuk perjalanan jauh serta pakaian yang banyak atau tebal. Apa pun yang pasti jenama bagus untuk kualiti yang baik.

Kak Sue said...

Cantik bag Uzu pilih dua-dua tu, kalau berbaloi dengan harga apa salahnya kita berbelanja lebih sikit kan..

el said...

K.el mmg tercari2 lugage ni..lama dah tingin nak beli..tp x terbeli lg..ni kalau harga ok bolehlah proceed

Syahindah ms said...

Cemana lah agaknya nak packig untuk travel musim sejuk, sebab baju mesti semua tetebal xD

Ana Suhana said...

Berkenan dengan travel beg warna merah. Buat lagi semangat nak travel. Nak cam pun senang. Harga agak mahal tp berbaloi dan tahan lama sebab kualiti dia confirm bagus.

Nadia Farhana said...

Berkenan dengan backpackk tu. Smart sgt

Mimi Azirah said...

Dah lama usha beg travel mcm uzu guna tuh.memang nak cari senang nak guna time travel

Rafzan Tomomi said...

Best weh beg tu. Besar pon besar jugak. warna yang uzu pilih pun syantik heheh

Ainyy Zain said...

bestnya beg dia uzu pastu nampak luar tu hard cover. boleh lasak2 dan berkualiti. akak tengah cari beg untuk travel jugak ni. bolehlah nanti usha2 beg diorang.

iffah hussin said...

Memang menawan luggage warna merah tu.. Senang nak pergi travel dgn beg mcm tu dan bagpack tu nampak selesa sekali dengan saiz mcm tu.. Memang best klu dpt 1

Siti Rohaida Yusof said...

Nak travel ke tempat macam tu kenalah guna luggage besar kan,sebab baju sejuk je dah tebal ya amat.kalau sehelai takpelah jugak kan..

Marshalizadotcom said...

Cantik beg dia uzu...tahan lasak pun sama...best ni buat g travel.

Dik bee said...

cantiknya luggage tu, my favourite color MERAH... hehe. yang bagpack tu memang kalis salji ekk.. berbaloi ni sebab dapat protect brg2 kat dalam tu

Mimin Adam said...

besar n cantik luggage beg ni

lyanaishak said...

Berkenan kita dengan luggage awak. Tq share tips nie berguna nanti hehe

Amanda Suria said...

Luggage tu cantik nampak exclusive sangat, the best part sebab dia kaler merah pulasan kan..so lagi nampak cantik..tahan lasak tu memang sangat penting sebab boleh guna lama kan

Betty Liew said...

I like your red luggage. My favourite color. Seem the shop offers a nice luggage and back pack for traveller. Is time to change my old luggage.

Lia Hasty said...

Luggage tu ada banyak dah. Nak cari laptop backpack macam uzu tu lah. Cawangan penang pun ada. Kena terjah ni.