April 02, 2018

Appelution Facial Treatment by Celmonze The Signature


Appelution Facial Treatment by Celmonze The Signature| Salam. its been a while uzu buat  facial treatment. Last buat facial treatment last two month. Hihi macam biasa , kulit muka uzu ni sesuai untuk carbon peel treatment, treatment untuk masalah pori-pori dan kulit berminyak.. Hihi so kali uzu buat treatment lain daripada yang lain iaitu Appelution Facial Treatment di Celmonze Sri Petaling.. Yeahhh its time to me-time :)

Celmonze The Signature

Celmonze ni actually berasal daripada Paris . Celmonze Group yang telah menapak di Malaysia selama 18 tahun dan pada tahun 2015, Celmonze The Signature ditubuhkan ! Baru je lagi dalam 3 tahun kan? Tapi... for the past 3 years, Celmonze telah ada lebih 30 outlet dan akan lebih pada tahun ni.. Wahhh satu pencapaian yang baik ! Hehe betul tak? Celmonze The Signature bukan je tumpu kat rawatan muka tapi badan dan slimming..
Produk-produk Celmonze The Signature

Di Celmonze The Signature ni , macam-macam produk dan treatment yang ada dan kali ni uzu nak kenal kan satu treatment yang lain daripada yang lain. Treatment ni belum ada kat klinik-klinik beautician yang lain so limited edition treatment by Celmonze The Signature.. Hihi .. Rawatan yang uzu maksudkan ialah Appelution Facial Treatment !

Appelution Facial Treatment

Appelution adalah formula baru yang mana treatment ni membebaskan kita dari rawatan yang  menggunakan jarum untuk cantik.. Contoh macam raawatan PHP. Rawatan yang whitening paling berkesan ialah masukkan vitamin terus kat dalam kulit, ha kan guna jarum tu.. So ni lah formula baru yang tak melibatkan jarum...

Appelution Facial Treatment ni mengandung macam-macam jenis stem cell booster , bahan-bahan yang digunakan di dalam Appelution Facial Treatment ni ialah bahan - bahan yang sangat-sangat berkualiti iaitu Swiss Apple Stem Cell yang diperolehi Uttwiler Spatlauber , spesis yang jarang-jarang ada .. Memang woww macam tu ah.. Sangat-sangat susah ye nak cari bahan-bahan untuk Appelution ni.. Yang menariknya Appelution ni dikaji oleh researcher salama lebih 7 tahun kajian ye, agak lama untuk mengeluarkan satu-satu bahan dan juga ditambah dengan 21 jenis natural boosters. Akhirnya, appelution ni kaedah baru untuk cantik yang lebih cepat untuk mendapat result ..
Set Appelution

Appelution ni baru dinaik taraf ni lebih kuat, direka khas untuk lebih cepatkan hasil, fast result kekdahnya membantu para-para wanita diluar sana untuk mengurangkan masalah kulit seperti :

- Tingkatkan hydration
- Kurangkan garis-garis halus
- Keluarkan kotoran pori-pori
- Tingkatkan Kecerahan Muka
- Delayed tanda-tanda penuan
5 jenis stem Appelution Stem Booster

5 jenis stem cell booster ni berlainan kaler. So untuk Appelution Facial Treatment akan gunakan semua stem cell booster  dalam kotak botol ni.. Lain colour lain fungsi dan lain nama.. So jommm mulakan treatment hihi.
Minum teh ni dulu sebelum treatment. Hihi..Sedap..
 Bilik spa hehe

Rawatan dimulakan dengan facial cleancer .Memandangkan uzu time tu pakai foundation kat muka, so kakak cantik ni buat bersihkan muka uzu dengan Celmonze The Signature produk.

produk-produk yang digunakan untuk rawatan di Celmonze
After cleansing. Muka sebelum rawatan
Masker muka dalam 1-15 minit. Sempat terlelap hihi
Its time to keluarkan kotoran pori-pori. 
ini lah rawatan Appelution...Dia bukan masukkan stem cell booster  guna jarum tapi ada satu roller yang ada pressure sendiri
 Dengan pressure pada roller tu je dah mampu masukkan stem cell booster terus ke dalam kulit.. Ni lah specialnya Appelution

Uzu risau alahaiii kalau-kalau guna roller ni sakit rupanya tak.. Boleh tido lagi.. Hihi memang best gilaa uzu pujii semasa 2 jam treatment ni , lembut je kakak cantik ni buat facial.. Lepas treatment lak ada urut-urut badan sikit.. Perghhh nikmat hehehe. Macam tak puas kakak cantik ni urut. Sedap siyes ah. Heheheheheh..  Haaa meh tengok hasil sekali rawatan Appelution Facial Treatment untuk putihkan lagi kulit uzu..
Jom tengok video ni kat instagram uzu
A post shared by emasputih90 (@emasputih90) on
Sebelum
Selepas. Guna iphone je. Camera kat bag.

Beza tak? Terlalu beza kot sebab ambik guna camera iphone dan canon. Canon nampak sangat muka merah. Nak bagi tengok camna kulit muka uzu actually bermasalah.. Ni lah muka sis yang tak berapa lawa ni eh. hehe. Tak sama muka waktu mekap.. Hihi..

Where Beauty Meets Innovation

Well Celmonze The Signature ada satu set treatmement iaitu WHERE BEAUTY MEETS INNOVATION . Produk-produk ni semuanya berjumlah RM876 dan sekarang hanya RM388 harga promosi yang mana mengandungi Appelution Stem Cell Complex , Flash Lifting Essence dan 1x Appelution Travel kits yang didalamnya ada 7 jenis produk. So kalau korang nak dapatkan percuma treatment ni, korang boleh join contest Menang Rawatan Where Beauty Meets Innovation , siapa tak nak kan hadiah treatment yang expensive ni. Haaa seronok pulak dapat try inovation terbaru dalam kecantikan. hehe nak join 
join contest --> klik sini 

Ok guys sapa nak kawin kan, nak cecantik macam uzu ni, kena lah buat facial muka sebulan sekali ke, kalau kayaa boleh buat dua kali.. Uzu tak kaya hahaha tunggu sponser je lah :p Atau boleh try the best of the best massage everr,  SIGNATURE FACIAL + SIGNATURE FACELIFT MASSAGE dari Celmonze The Signature? Most commanded massage !!

The Signature Facial + Signature Facelift Massage

Btw The Signature Facial + Signature Facelift Massage adalah salah satu treatment yang HOT jugak sebab terbukti  berkesan untuk pigmentation, jerawat , kulit sensitif , kendur dll .. Haa sekarang Celmonze The Signature ada buat promo dari harga asal dan harga promo  jauh beza sangat2 hehe.

[The Signature Facial + Signature Facelift Massage]
Harga asal RM300
Harga Promo - RM99 --> klik sini

[Appelution Facial Treatment by Celmonze The Signature]
Harga asal : RM876
Harga Promo : RM388 --> klik sini


Untuk Matlumat Lanjut
Share:

21 Sila Komen:

Amanda Suria said...

Betul la Uzu..memang banyak bezanya tu ha...akak plak teruja tengok..alaaaa...muka Uzu tak banyak masalah macam muka akak..teringat masa muka takde masalah dulu..tapi gatal sangat pi buat rawatan PRP terus jadi tak ok..2 kali buat pun tak ok..sebab tu biar dulu kulit muka berehat..package tu ada promosi la..nak cuba tapi tak berani

Shesyira As said...

Cantiknya kulit uzu lepas buat facial tu. Nampak perbezaan dia.berminat juga la nak try macam ni

Akula said...

bertuahnya uzu dapat buat facial di sni. Kulit terus nampak flawless dan glowing :)

Del Asyraf said...

Lamanya juga produk ni di Malaysia. Tak pernah tahu pun tetang kewujudannya. Best tengok muka sis makin cantik. Tahniah!

ai said...

Nampak perbezaan sebelum dan selepas tu. Ai teringin juga nak buat rawatan, tapi takut kenapa entah.

Wawa Ashihara said...

Nmpk beza kulit Uzu... Spa ini ada kat sri petaling je ke uzu? Atau ada cawangan lain ? Wawa tak pernah trima facial sbb tkut kulit masalah kalau xserasi.. Tp teringin nk cuba.. Nk try la join contest tu mne tau de rezeki.. Hihi

Ainyy Zain said...

uzu, nampak tau perbezaan sebelum dan selepas tu. macam best je dah lah xyah suntik pun. menariknyaa! nanti teman akak ke sini uzu.

Marshalizadotcom said...

Berminat pula tengok perubahan yang uzu alami. Bagus betul treatment ni. Kalau dekat bleh ajak uzu teman dah ni..hihi

Mimi Azirah said...

Wah memang nampak jauh beza muka uzu sebwlum dan selwpas rawatan lamakin gojes la dia nanti

shamiera osment said...

Mmg nampak beza kulit muka uzu tu..seronok lah dapat manjakan wajah dgn treatment camni..promo tu nampak syokk..perlu ke tak ya? Hihi

Kylie wenn said...

so nice boleh pergi treatment macam ni.. cantik sekali lepas treatment...

Maya said...

Tergodanya tengok treatment ni. Kena grab harga promosi tu cepat-cepat ni. Kang dah takde promo rugi

Nik Khazami Nik aziz said...

mmg betul2 bagus la pegi facial ni. beza sgt dengan apa yg kita pakai setiap hari

alia farhan Said said...

Wah bezanya sebelum dengan selepas...
Selepas ni muka uzu nmpk fresh n glowing sgt ..
Mmg bgus btul treatment ni

Maha Mahu said...

Dah kerap buat treatment muka macam ni dah makin dekat tanda-tanda hari bahagia heheheh jangan tunggu lama-lama tau. Tapi muka uzu pun dah licin dan putih cantik patut FF tu terpikat hehehehehe...

irra yyan said...

Patut lah uzu cantik dan kulit licin selalu. Pergi facial selalu ya. Teknologi canggih dah tak perlu yang sakit-sakit tu kan

AyuArjuna BiGoshh said...

nampak beza sebelum dan selepas. baguskan..rasanya perempuan ken arajin jaga kulit muka macam ni..baru wajah kekal sihat dan cantik (mulus)

Saps said...

Tertarik baca content blog ni. Nice article

Ana Suhana said...

Wah baru 3 tahun tubuh dah lebih 30 outlet. Tahniah Celmonze The Signature. Treatment dia pun nampak best sebab limited edition takde kat tempat lain. Ni ada promosi lagi. Berbaloi-baloi.
.

Khai Artzfar said...

uisss lainnya! nak cuba gakk

Lia Hasty said...

Wah ketara betul hasil selepas buat facial treatment kat sini. Sekali sekala kena manjakan juga kulit muka dengan rawatan macam nii.