April 16, 2018

Nex-glo Sunscreen Bukan Je Untuk Melindungi UV Tetapi Juga Merawat Kulit..


Nex-glo Sunscreen Bukan Je Untuk Melindungi UV Tetapi Juga Merawat Kulit.. | Salam waktu ketika ini, uzu produk ni adalah sesuai untuk uzu sebab uzu sekarang ada masalah dengan kulit.. Sejak 2-3 bulan lalu, uzu sibuk dengan jemputan travel sama ada di dalam negara mahupun di luar negara, tetapi yang paling sedih uzu malas kulit muka uzu... Uzu tahu tempat tu panas, macam kat pulau kapas tu tapi still sombong tak nak pakai sunblock mahupun sunscreen , supaya muka tak sunburn.. Haaaa dah balik ni baru menyesal sebab muka hitam kalah dayang senandung.. !! Lepas dah hitam baru rasa penyesalan tu ..huhuhu macam sekarang ni lah.. allahu menyesal beb..

So apa yang uzu buat atas penyesalan tu, uzu cari satu cara camna nak kurangkan masalah kulit muka uzu ni... Bila nampak ada produk yang boleh merawat kulit kitaa , terus uzu nak try! hehe.. Mula-mula uzu ingat produk ni sejenis sunblock tapi uzu silap ! Sebab produk ni sejenis sunscreen. Eh tak sama ke sunblock dan sunscreen? Ingatkan sama tapi rupanya tak.. Haa nak tau apa yang beza dua produk ni kena baca kat bawahh hehe.. 


Nex-glo Sunscreen

Nex-glo Sunscreen ialah sejenis cecair macam foundation tapi  bukan foundation, tapi sunscreen. Dia juga bukan spesis sunblock. So apa itu Nex-glo Sunscreen?  Nex-glo Sunscreen sejenis suncreen yang merawat UV dan tidak bertindak sebagai menutup pori. Haa kalau sunblock dia tutup pori-pori kita , so sunscreen tak tutup pori sebab kalau pori-pori tersumbat, tu sebab lah muka akan cpat naik jerawat, muka berminyak , naik jeragat , kusam dan sunburn !! 

Nex-glo Sunscreen ni ada spf 45 yang mana sangat-sangat sesuai dengan kulit muka orang asian macam kitaa ni haaa. hehe Nex-glo Sunscreen lebih kepada menjaga kulit kita dari UV dan jeragat.. Tu sebab actually kita kena pakai tiap hari sebab Malaysia ni panas tau ! Nex-glo Sunscreen juga merawat kulit, melindungi dan bukan kulit kita glowing dan flawless..


Kebaikan Nex-glo Sunscreen

1. Kecilkan liang pori
2. Bertindak sebagai mineral base
3. Anti kedutan dan jeragat
4. Wajah keliatan segar dan glowing

Keistimewaan Nex-glo Sunscreen

1. Setanding produk antarabangsa
2. Mudah disapu
3. Cepat dan menjimatkan masa
4. Tidak perlu buang masa menghadap cermin
5. Tak perlukan kos banyak
6. Tahan sehingga 4 bulan

Cara Pakai Nex-glo Sunscreen
1. Cuci muka bersih-bersih.. Keringkan
2. Pakai toner / Nex-glo Spray
3. Pakai moisturiser
4. Pakai Nex-glo Sunscreen
5. Foundation 
6. Makeup.
7. Sembur Nex-glo Spray

Testimoni Nex-glo Sunscreen 

1. "Guna kamera biasa jeww, klu tengok depan2 lagi melting taww..hanya sapu nexglo pastu bedak sikit hasilnya waww.."-Noor

2. "Serious elok,I pakai tak berminyak macm tak pakai apa2"-Wanie

3. "Best sungguh pakai nex glo ni,smoothie je, senang nak apply"-Aishah 

Wahh banyak testimoni yang best-best, actually banyak je testimoni yang best, boleh rujuk kat instagram dan facebook Nex-glo okay? Hehehe


Nex-glo Sunscreen kena pakai waktu siang je tau  ! hehe malam tak payah pakai.. Kalau nak pakai pon ok tapi as a primer lah kekdahnya.. Kalau nak keluar tapi malas pakai foundation sebab mungkiin foundation mahal macam uzu punya hehehe, boleh guna Nex-glo Sunscreen dan pakai bedak je..Setel :)

Btw pihak Nex-glo bukan je ada Nex-glo Sunsreen tapi juga tengah keluarkan Nex-glo Oxygen Facial Spray .. ! Yang ni spray spray je cantik u ols ! hehe bertidak sebagai toner dan jga boleh buat finishing spray :)  Jimat tak :p 


Bahan-bahan yang digunakan di dalam Nex-glo Facial Sunsreen & Oxygen Facial Spray


[REVIEW DARI UZU]

Uzu dah semiinggu pakai Nex-glo Sunscreen ni, memang elokk sebab muka kan sunburn, ada lah sikit perubahan nampak cerah sikit, bukan tu je, kulit uzu yang over berminyak ni, kurang dah berminyak! Yang penting, kalau nak  keluar makan depan rumah tak yah risau muka hodoh, hehe pakai je Nex-glo Sunscreen ni dan tempek bedak . Setel hehehe. Sebab muka ringan tak berat macam pakai foundation. 



[PROMO TERBARU]

Beli Nexglo UV Physical dpt FREE Nexglo Oxygen Brightening Facial Spray 15ml bernilai rm35 dan juga FREE POSTAGE utk Semenanjung Malaysia

Harga : KLIK (PM)

Untuk Pertanyaan / Pembelian

Share:

0 Sila Komen: