April 30, 2018

Sista Stardust Fib're Rose Campuran Minuman Botani

Sista Stardust Fibre Rose Campuran Minuman Botani | Salam.. Dalam sebulan dua ni, uzu tersangat-sangat busy dengan hal duniawi.. Kadang-kadang tu penat tak ingat nak makan, penat sampai orang messaage pun tak dan nak reply, orang email lagi lah bila ada masa nak reply semua. Fuhhh waktu uzu nak kawin ni kan, allah .... uzu buat 3 4 kerja dalam satu masa. Demi nak kawin tak nak pinjam loan personal. Gini lah kekdahnya mencari duit untuk kawin hahaha. Gitohhh...

Penat uzu sampai satu tahap tu, sejak dua menjak suka tidur, kalau lapar sekali pun, tak kisah dah lapar ke tak, janji uzu tidur hahaha.. Penat travel lagi .. Fam trip lagi.. lately ni mengantuk manjang.. And tiba-tiba yang suggest uzu minum makanan atau minuman tambahan untuk kembalikan semula tenaga, dan uzu kebetulan ada produk untuk tambahkan tenaga iaitu Sista Stardust Fibre Rose Campuran Minuman Botani..


Sista Stardust Fib’re Rose

Fib’re Rose adalah makanan tambahan yang berasaskan daripada campuran bahan botani semulajadi untuk kesihtan dan kecantikan. Mengandungi ramuan istimewa iaitu Ekstrak Kelopak Rose (Japan Whitening) yang merupakan ramuan berpaten No.3818483 dan pelbagai bahan yang ternyata mampu mengawal selera makan sekaligus menyelesaikan masalah berat badan.

Khasiat dan Pentingnya Botani Dalam Produk Sista Stardust Fib’re Rose

Ekstrak kelopak mawar juga mengandungi antioksidan yang telah disahkan boleh melindungi kulit daripada kerosakan oksidatif. Ianya juga mampu untuk mengurangkan radikal bebas sehingga 83.7%

Selain daripada itu, ianya juga melindungi kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh pengoksidaan sel lipid. Ekstrak kelopak mawar telah dijumpai dapat mengurangkan aktiviti tyrosinase.

Ekstrak kelopak mawar juga dapat membantu mengurangkan pigmentasi kulit (jeragat) dan lingkaran gelap. Malahan ianya juga telah didapati dapat menindas aktiviti penghasilan melanin sehingga menjadikan kulit yang kusam menjadi jernih.

Kebaikan Sista Stardust Fib’re Rose

1. Meningkatkan metabolisme tubuh badan
2. Membantu proses pencernaan & sembelit
3. Membuang toksin dari badan
4. Mengawal selera makan
5. Badan akan lebih ringan dan bertenaga
6. Membakar lemak dan melansingkan badan
7. Membantu menyihatkan badan
8. Mengandungi antioksida yang tinggi
9. Mengempiskan perut

Ada 9 kebaikan yang ada pada produk Sista Star Dust Fib’re Rose ni, termasuklah kembalikan tenaga yang uzu nak tadi, bukan je tenaga tapi metabolisme tubuh badan. Juga, membantu proses pencernaan dan sembelit.. Uzu pernah sembelit dulu sebab tak makan sayur lah kot kekdahnya, aduhai betapa sakitnya nak buang air besar kan? Kawan uzu lagi teruk,, memang dari dulu ada masalah sembelit. Kesian dia.. Uzu patut syorkan dia makan Sista Star Dust Fib’re Rose ni kan? Hehe..


Wakru-waktu busy ni, kadang-kadang nak makan pun tak selera, kadang-kadang nak makan pun, makan banyak-banyak sampai tak terkawal, tengok dah gemok hahaha so dengan minum ni Sista Star Dust Fib’re Rose, boleh kawal selera makan. Badan juga ada tenaga , boleh buang lemak-lemak degil kat perut uzu ni kan, dah 3 lapis uzu tengok haha... Nak kurus tapi kuat makan, adoi camna nak kurus? Cam pelik kan? So nak kempiskan perut buncit boleh try Sista Star Dust Fib’re Rose okay?

Ramuan Sista Star Dust Fib’re Rose

Fructose, Serbuk Jus Oren, Maltdextrin, Citric Asid, Acacia Gum, Tricalcium Phosphate, Serbuk Campuran Buah dan Sayuran (Nenas, Epal, Kiwi, Markisa, Lemon, Pir, Bayam, Timun, Saderi), Serbuk Nenas, Pewarna Epal Hijau, Serbuk Buah Delima, Serbuk Aloe Vera, Psyllium Husk, Serbuk Just Epal, Senna Powder, Ekstrak Kelopak Bunga Rose

Cara-Cara Pengambilan Sista Star Dust Fib’re Rose

Ambik cawan yang disediakan oleh pihak Sista Stardust, ambik 1 sacket ke , masukkan dalam cawan tadi , dan campurkan dengan air suam ! Gaul sehingga rata dan minum :) Dinasihatkan , untuk hasil yang terbaik sila minum air masak banyak-banyak ye. hehe .. Pemakanan Yang Dicadangkan: 1 paket sehari, sebelum tidur.
Ambik 1 sachet fib're rose dan cawan/botol yang telah disediakan
Isikan air suam ke dalam cawan..
 Koyakkan 1 sacket ke dalam cawan/botol..
Goncang cawan / botol sehinnga rata dan minum ! hehe

Review uzu : Minum ni memang sedap ! Actually dah beberapa minggu uzu dah amalkan minum tiap hari Sista Stardust Fib're Rose , sebelum makan uzu memang dah minum sesiap, dia kawal nafsu makan uzu hahaha.. Masalah sembelit pun dah jarang datang. Yang penting, tak mengantuk dah ! hahahahaha .. Gitohhh ..

Perhatian: Jika anda hamil, menyusu atau sedang mengambil ubat, sila rujuk kepada doktor atau penasihat perubatan sebelum mengambil sebarang makanan tambahan.

Testimoni Sista Star Dust Fib’re Rose


Proses Perkilangan sememangnya sangat dititik beratkan. Bukan sahaja menjaga kebersihan dan kawalan keselamatan penyeliaan, Ianya mematuhi tahap piawaian dari kilang GMP, mempunyai kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan bahan-bahan didalam produk ada sijil HALAL.

Alhamdulillah. Memang penting ye proses pengilangan ni. Asas kepada semua. Memastikan produk-produk berkualiti , halal yee.. Apa yang uzu yakin nak minum Sista Star Dust Fib’re Rose, bukan je sebab dia ada kilang sendiri, halal, malah juga di sebabkan produk ada berasaskan ramuan botani, esktrak kelopak rose, fresh daro oven, kilang bertaraf GMP, kelulusan KKM, dan Super Health Brand yang diiktiraf seluruh Asia okay :) Dengan semua benda ini, maka uzu tersangat-sangat yakin nak teruskan minum Sista Star Dust Fib’re Rose ni :) Hehehe... Korang dah jatuh  hati dengan Sista Stardust? Hee boleh contact mereka kat bawah :) Ok lah bye.. Salam..

Untuk Matlumat Lanjut
Call : 03 8964 5759 / 011 1611 0369
Email : sista88stardust@gmail.com
Alamat : No.8, Jalan Balakong Jaya 6,
Taman Perindustrian Balakong Jaya,
43300 Balakong Jaya, Selangor

Share: