May 14, 2018

Live Aesthetic Media Event Di Toscana Medi Cinic , Publica Solaris KL #ByebyeScar #VanfireBloodyFacials


Live Aesthetic Media Event Di Toscana Medi Cinic , Publica Solaris KL | Salam.. Minggu lalu uzu berkesempatan untuk menghadiri satu media event iaitu live aesthetic di sebuah klinik di Publica Solaris.. Live aesthetic ni ialah demo yang dibuat secara langsung oleh doktor-doktor macam mana cara buat rawatan muka/badan ke atas customer-customer.. Tujuan event ni diadakan juga adalah untuk membuat pendedahan yang mana nak teknologi mesin canggih dan up to date yang digunakan oleh Toscana Media Clinic untuk merawat-merawat pesakit-pesakit/customer , juga cara rawatan yang tak sakit (serius ) sebenarnya dan yang paling penting doktor-doktor di Toscana Medi Clinic juga dikalangan doktor yang sangat-sangat pakar...

Untuk demo live aesthetic kali ini, pihak Toscana memilih untuk buat live aesthetic Vanfire Bloody Facials iaitu atau nama lainya PRP (Platelet Rich Plasma).. Siapa yang muka pecah macam uzu ni, boleh buat treatment . Sebab PRP ni treatment yang cepat berkesan dari treatment lain. Gitohh..

PRP (Platelet Rich Plasma) .

Satu treatment yang guna darah sendiri untuk letak diatas muka. Tu yang nama facial ni diberi nama Vanfire Bloody Facials. Dia actually macam ni, sebelum treatment, doktor akan ambik darah .. Lepas tu darah tu akan diproses dan diasingkan lalu tinggal darah putih je nanti.. So sementara tu, muka kita akan diletak satu cream untuk tahan kebas, kalau tak nak cream, boleh inject lah .. Tapi untuk live demo ni, doktor guna 1 cream untuk kebaskan muka pesakit-pesakit  dan biarkan selama 40 minit.. And then, lepas tu cream dibersiahkan.. Pastu ambik semula darah pesakit tadi, doktor akan cucuk jarum jarum sikit kat muka then darah putih tadi letak  kat muka.. lebih kurang macam jadikan mask.. Then biarkan selama 5-7 minit je. Then bersihkan.
40 minit sebelum raawatan kena pakai cream kebas
Yang bawah ni, Dr. buat treatment laser dulu sebab muka abg ni ada banyak problem. Takut bila buat PRP tak sampai kulit..
Dr. cantik buat demo kat abang ni.. Dah ready nak cucuk darah abang tu sendiri kat muka dia..
Zoom in sikit muka abang ni sebelum kena cucuk jarum kat muka..
Nampak tak bedarah? huhu tapi tak sakit sebab dah ada bius.. Darah ni akan disapukan kemuka kita sendiri sbg facial..
and then sapu lapisan kedua dengan serum atau darah putih korang sendiri yg mula-mula kena ambik..

Kebaikan Vanfire Bloody Facial (PRP Treatment)

Kecederaan bahu & lengan
Rotator Cuff Tendonitis 
Golfer's & Tennis elbow 
Tendonitis pada siku 
Tegangan dan kekoyakan ligamen 

Kecederaan Belakang Badan 
Facet joint Arthritis 
Sakit sendi Sacroiliac 

Kecederaan Lutut 
Patellar tendonitis 
Kesakitan Otot Quadriceps 
Ketegangan & Kesakitan Ligamen 
Bursitis

Kecederaan Pinggul 
Kesakitan / Kecederaan pada sendi pinggul 
Bursitis 
Kecederaan hamstring/peha

Kecederaan Kaki & Buku Lali 
Plantar fasciitis 
Achiles tendonitis/ tendinosis 
Seliuh buku lali 
Tegangan/ Kekoyakan tendon & ligamen
Kesan Penuaan & kedutan Muka 

Kesan Parut 
Masalah Keguguran Rambut


Sebenarnya banyak lagi kebaikan bloody facial ni, muka macam uzu ni kena buat PRP treatment sebab uzu punya kulit dah kusam, tak sekata, pori-pori besar, sunburn dan macam-macam lagi actually masalah kulit muka yang uzu tengah hadapi sekarang.. Org kata muka pecah lah kekdahnya tu sebab nak try buat PRP treatment ni :)



Siapa yang ada soalan mengenai rawatan ini, atau nak tanya mengenai rawatan yang ada selain daripada prp treatment ni , boleh contact pihak Toscana Medi Clinic di bawah okay? Hehehe ok lah tu je salam.. :)
Untuk Pertanyaan Lanjut
Tel : 03-61438866
Email : info@toscanamed.com
Alamat :
Block D5-G4-01 & 02,
Solaris Dutamas (Publika)
No:1 Jalan Dutamas 1,
50480 Kuala Lumpur
Share:

0 Sila Komen: