May 21, 2018

Nak Cari Van Yang Selesa Untuk 10 Orang? Sewa Van Hiace 5.0 Di Klezcar The Mines Seri Kembangan !



Nak Cari Van Yang Selesa Untuk 10 Orang? Sewa Van Hiace 5.0 Di Klezcar The Mines Seri Kembangan ! | Salam..Haaa nak cerita ni,  beberapa minggu lalu, uzu dan rakan-rakan travel blogger telah pun bersepakat untuk ke Pulau kapas Terengganu untuk memenuhi jemputan pihak Pulau Kapas.. Hihi bila dapat sponsertrip dari Pulau Kapas ni, rasa happy lagi-pagi pihak mereka willing nak bayar duit minyak dan tol dari KL dan Terengganu :) Yahoooooo happy sangat :) 

Tapi apa yang merisaukan uzu bila kami semua ada masalah transport! Haaaa so masing-masing buntu sebab masing-masing ada masalah sendiri contohnya, kereta ada yang tak survey lagi, ada yang kereta tak boleh bawak laju, ada tak leh bawak jaauh , ada satu kereta je tapi mana muat kan untuk 10 blogger? Kan? Betul tak? 

Hari tu uzu survey nak dekat seminggu, barulah dapat cari 1 kenderaan yang boleh muat 10 orang ! haaa mula-mula nak Alphard tapi tak muat. Last-last dapat Van Hiace 5.0 :) Yahuuuu ! van ni serius selesa wei..Muat semua dalam tu ha :D
Van Hiace 5.0 boleh muat 10 orang termasuk driver
Harga rm350/sehari. Sewa lebih 2 hari ada lagiii diskaun ! :)


Apa yang uzu suka mengenai Van Hiace 5.0 ni , dalam dia bersih, masih dalam keadaan baru, tak busuk, boleh muat 10 orang, tempat duduk tak sempit, boleh tido dengan aman, sesuai untuk perjalanan dekat atau jauh , juga ada tempat simpan bag yang mencukupi. So memang sesuai lah uzu sewa Van Hiace 5.0 , aircon pun sejuk :) 
Kerusi yang selesa.. ruangan yaang luas..

Siapa nak cari kereta yang besar macam ni yang boleh muat 10 orang termasuk pemandu, atau nak kereta lain selain ni? Haa boleh je sebab Klezcar The Mines ada pelbagai jenis kereta yang murah murah untuk disewa :) Antara jenis kereta itu ialah :
  • Compact 
  • Sedan 
  • MPV 
  • Premium Luxury
  • Car For Wedding & Events
Haaa sewa kereta di Klezcar The Mines ni bukan je tujuan tuk kegunaan peribadi, juga boleh sewa kereta untuk bisnes, nak buat airport transfer ke, nak buat hotel transport atau sewa kereta mewah sehari untuk wedding ke, whyyyy not kan? Semua boleh :) Tapi bagi yang nak sewa kereta untuk wedding , ada additional charges untuk decoration :) Wahhhh boleh sewa ehh kereta tuk wedding? Serious uzu tak tahu :)..

Pada yang di area seri kembangan dan sekitarnya, memang sesuailah nak sewa kereta kat sini. Budak-budak student memang kat area ni.. Lagi pun Klezcar The Mines terletak di area yang sangat-sangat hot spot sebab kawasan ni adalah kawasan pelajar-pelajar dari UPM, UNITEN, UIKL, UTM, dan banyak lagi Uni yang ada :)

Uzu sangat-sangat recommanded Klezcar The Mines sebab :
  • Low deposit
  • Best Services
  • More Discounts
  • Fast Booking
Dan boleh delivery di area Balakong, Seri Kembangan , KLIA , KLIA2 dan Kuala Lumpur tapi make sure kena booking awal sehari okayy ? Takottt kereta dah habis kena sewa semua :) Hihi. Sesiapa yang memerlukan kereta sewa area seri kembangan, boleh rujuk details kat bawah ye. Salam :)


Untuk Matlumat Lanjut
Website : https://www.klezcar.com/ ( Pilih cawangan The Mines )
Twitter: @klezcarthemines

Direct Whatsapp : www.wasap.my/60139418088
KLezCAR Hotline Center 1-300-88-4040 (24 hours)

Alamat : Walk in/Office location: 12-1A Jalan Harmoni Indah 1, Taman Harmoni Indah,
43300, Seri Kembangan, Selangor. (Atas kedai tayar Bridgestone)


Share:

17 Sila Komen:

Nina Mirza said...

Terima kasih sharing Uzu.. memang tengah cari Van pun ni. Nampak Van ni luas, selesa dan tentunya anak anak seronok berjimba enjoy sakan sepanjang perjalanan nanti. Ok save bookmark! Thanks yaaa

Ezna Ahmad Khalili said...

Pernah nampak iklan ni kat tepi highway kalau tak silap. Low deposit yang ditawarkan juga menarik jadi affordable la buat golongan pelajar Uni yang nak sewa.

Emily said...

Luckily you found a vehicle to fit all of you and luggage bags! I have used rental services before and don't mind using again. Will keep this company in mind.

Khai Artzfar said...

wah ni ke van yang korang guna haritu? selessanya nampak !kalau nak travel atau jalan dengan family mesti sangat best. membawang sambil berjalaan

Betty Liew said...

Can recommend to my friends as she looking for a renting a van. The car condition is clean and comfortable. the most important the condition of the car is good when renting it. Settle my issue if want to go a trip with people more than 10. Just rent a car and your transportation part is settle.

Amanda Suria said...

Van baru ni kan..nampak selesa sangat kalau nak sewa ke destinasi yang jauh dan family ramai..thanks uzu sharing..nak simpan contact number diorang..next maybe ada wedding kat utara boleh la sewa van since ramai nak pergi

Afizah Abd Rahman said...

Terima kasih atas perkongsian Uzu. Memang elok sangat lah ni sebab nak musim perayaan ni. Mana yang nak sewa kereta untuk balik kampung, boleh lah ambil contact ni. Van pon besar dan nampak selesa.

Mek Onie said...

Uzuuu, bagusnya syarikat ni. Tapikan, dia ada tak ambik orang dari Puncak Alam. Sobsobsob... Mudahlah weh pasni, kita nak travel kita sewa je van gini weh..... mudah... luas pun luas.

Maha Mahu said...

Balik raya ni mesti ramai yang cari kereta sewa nak bawa balik family ramai-ramai atau nak pergi beraya beramai-ramai. Seronoknya kalau kita ada kereta besar macam ni tengok kereta selesa dan harga berpatutan juga nak sewa ni...

iffah hussin said...

Seronoklah siapa nak balik kampung jauh boleh dapatkan khidmat sewa van ni memang nampak selesa, Nanti Bonde pon nak simpan contact servis van ni nak pergi travel mana-mana dah ada contact senang!

Jia Shin Lee said...

The van seems to be a perfect choice for group outings or getting a large family from A to B. Will keep this in contact in case I need it one day.

rubydotmy said...

Akak pun guna KLezcar cawangan Wangsa Maju. Senang je urusan dengan mereka ni. Ada dokumen lengkap. Kita pun rasa selamat. Mereka pun rasa yakin nak bg sewa kereta. Kalau ada problem, terus je mesej utk tukar kenderaan. Kebiasaanya akak sewa utk balik kampung di Kuantan. So naik bukit dan perjalanan jauh, kena lah kenderaan yang sihat. Hehe. KLezcar juga sangat strict dengan hal customer service dari cawangan lain. Kalau nak ajukan complain, bleh bg tau mereka. Segera ambil tindakan.

Akak pernah kena tipu dengan owner kenderaan mengaku dia juga staff KLezcar. Sebenarnya tak. Haha. Sebab takda dokumen sah utk pihak akak pun. Haha

Zharif Azis said...

Aah mmg biasa kalau trip family akan ambik van hiace nie sebabnya besar dan muat untuk ramai org. Okay lepas nie dah tahu dah nak guna perkhidmatan dari sape kalau nak sewa van nie

Lia Hasty said...

Bagus juga ad perkhidmatan van bila ada kuantiti ramai nak sewa 2 3 buah kereta tak berbaloi. Sumbat semua dalam 1 van kan senang. Isi minyak pun untuk 1 kenderaan je. Kalau pergi dengan kawan2 boleh share bayar rental.

Sunshine Kelly said...

This is great during festive season but must book early. Whole family can balik kampung or go for a road trip together.

dr-Life said...

Nice comfort van. So far never try can yet. Usually use MPV For my family. Perhaps I could have this van for group gathering with friends. Now thinking where to go... Lolz

Suzlin Azreena Nordin said...

besarnya. macam-macam boleh sumbat ni. nampak selesa kalau nak travel dengan family. especially yg ada anak kecik, maklumlah. macam-macam perkakas kena bawa ;)