May 15, 2018

Tempat Menarik Di Okayama Japan #Day4


Tempat Menarik Di Okayama Japan #Day4 | Salam. Actually, ini adalah hari terakhir kami jalaan-jalan kat Okayama. Sebab hari kelima takde aktiviti cuma balik semula ke airport ke KL.. So untuk entry terakhir Okayama Japan ni, uzu nak cerita pulak apakah aktiviti kami di Okayama pada hari last ni? hehehe..

1) Saijo Inasari-san Myokyoji Temple 


Temple ni nampaknya macam temple baru.. Kat sini lah terletaknya  temple paling besar di jepun. Kat sini memang cantik temple dia. Dapat juga sedikit sebanyak mengetahui luck dari sami yang ada kat sini.. Well kita islam kan, nak buat saja-saja boleh tapi nak percaya jangan lah pulak.. Hehe tak elok..:D
Sami tu suh tulis wish kita.. huhu jgn caye ye.. banyakkan zikir ye..
Wish uzu waktu tu.. huhu ini memain je k.. neves ni..
Sesi buang luck..
 Thank you sami atas doa . Tapi eh kami yang muslim ni saja-saja ye. Tak percaya...Syirik :)

3) Food Sample Experiences

Perasan tak kalau korang ke kedai sushi kan, mesti ada contoh makanan macam real ni tapi sebenarnya ianya plastik je ! Wahhhhh tak sangka dapat belajar cara buat food sampling ni.. Teruja tengok demo.. Cantik diorang buat. Kami ni? Hahahahha tak sama dari yang asal. Tak nampak real pun sedih kita wak...
Food sample ni lah kami nak buat..
Macam ni lah nak kena buat telur dan daging untuk letak atas sushi..
 Guna kaler-kaler yang ni..
 Berus juga ambik peranan..
 Conteng punya conteng ikut contoh, jadi juga sushi fake uzu ni :D

4) Kurashiki Bikan Area - Sightseeing spot

Waktu petang pulak, kami terus ke Kurashikin Bikan Area. Ada satu jam je nak jalan-jalan kat sini. Suka tengok bangunan kat sini.. Tak puas jalan-jalan kat sini. Besar kawasannya. Bangunan pun perghhh pandaia diorang hias kan? 
Macam bukan kat Japan lah..
Comelnya pokok botak :)
 Fuh terbaik lah design bangunan ni..
 macam kat luar negara british .. betul tak? :D
 Nak naik sampan tapi tutup..
 Subhanallah cantiknya view ni..

5) Mitsui Outlet Kurashiki

Siapaa yang suka shopping, wajib lah datang kat Mitsui ni sebab mesti banyak jam murah murah..Ada sorang member ni, dia dah pesan awal-awal nak beli jam casio lah. Uzu jenis tak suka shopping.. Keychain pun tak beli ..Malas lah.. :D
Mitsui Outlet Kurashiki
 Comel kereta pink tu haha
 Uzu dan hasif tak masuk mitsui, so kami lepak kat taman sebelah mitsui..
 dan bersantai hehe :)

Lepas dah setel shopping kat Mitsui, kami terus makan malam yang last sekali di Okayama. Sebeb malam tu juga kamai gerak naik train stay di hotel berdekatan dengan airport. Dari situ laka kami naiak bas ke airport dan balik ke KL.. 

So berakhir suda lah entry uzu mengenai Okayama Japan. Terima kasih kepada pihak Okayama City Goverment telah menjemput uzu, hasif blogger malaysia, dan blogger indonesia serta tour guide/learder dari malaysia indonesia. Terima kasih semua atas gelak tawa sama-sama sepanjang 6 hari 5 malam ni. Rindu pulak korang huhuhu... Sedih hahaha. Ok lah sekian dari uzu. Salam:)

Internet yang uzu pakai sepanjang 6 hari 5 malam ialaah Pocket Wifi - Travel Recommand.

Untuk Matlumat Lanjut

"Okayama Health Fam Tour ini diadakan dan ditaja oleh Okayama City Government."
Share:

0 Sila Komen: