June 10, 2018

Tiba-Tiba Kereta Tak Boleh Start ! Bateri Low ! Grgrgrgrr Nasib Baik Ada Bateri2u.com


Tiba-Tiba Kereta Tak Boleh Start ! Bateri Low ! Grgrgrgrr Nasib Baik Ada Bateri2u.com | Salam.. Huhu sebelum balik KK, Teringat pulak minggu lalu.. Waktu ambik hosmet di airpot.. Dari airport kiterang singgah stesen minyak nak isi minyak, topup touch n go, dan nak ke toilet.. Dah setel urusan tu, bila nak start kereta, tak boleh start.. "arhhh sudahhh" .. Keta dan bagi signal low battery.. 

Grgr kereta baru dalam setahun lebih guna, ni kali pertama lah gamaknya bateri buat hal tak hidup langsung. Nasib baik kami kat stesen minyak lagi..Boleh minta tolong orang kat situ jumper kereta.. Kalau tak, memang buntu jugak ni. Huhuhu... Nasib baik ada abang teksi yang sudi bantu kami dua malam tu.. Thank you bang ! Next time kena standby jumper. huhuhu...
Abang bateri2u dah datang ! Hihi
Abang bateri2u cek cek kot kot ada masalah lain selain bateri..

Tapi  yang problemnya keesokkan hari waktu nak g kerja, pagi-pagi tu kan tak boleh start kereta .. Kalau buat kat kedai proton, mahal dia cas RM270+ tak silap.. So terpaksa lah survey servis tukar bateri yang boleh datang rumah sekali! Haaaa Terjumpalah @bateri2u.dby  kat IG. Harga RM220 tak silap tukar bateri baru (trade in) dan termasuk upah datang rumah.. Perghhh uzu whatsapp terus 40 minit macam tu dah sampai depan rumah Hihi.. Haaa betapa cepatnya services @bateri2u.dby ni kan?
Tapi nampak gayanya, sah bateri low dan wajib tukar..
 Waktu ni lah uzu belajar banyak perkara contohnya bateri ni boleh trade in. So harga murah sikit..

Best services abang BATERI2U ni wei.. Siap boleh tanya sebab-sebab dan punca-punca bateri kereta low.. Tapi jawapan dia macam dah boleh agak hihi.. Kereta yang pakai bateri kering ni usia dia 1 setengah hingga 2 tahun je.. So mungkin dah tiba masanya bateri tu kena tukar..Hihihi..

Abang Bateri2u bawa bateri baru huhu..
 Bateri ni brand Amazon yang dipercayai.. Hihi..
 Jangan risau mengenai kualiti bateri brand Amazaon ni,sebab ramai bengkel guna brand ni jugak..
 Yeahhh dah pasang bateri baru !
 Thank you bang bateri bagi stiker Bateri2ul.. Hihi
 Thank you sekali lagi atas servis terbaik BATERI2U.BYdby .. Penyelamat ! Kalau tak, kerja lah :p

Tu lah kadang-kadang, rosak bateri ni akan terjadi kat semua orang. Hihi benda yang unexpected.. Waktu nak p kerja, kat situ lah dia tak boleh start kereta. Kadang-kadang buntu nak call sape kan.. haa kalau ada servis tukar bateri yang siap datang rumah ni, sangat-sangat lah feeling awesome, rasa hero BATERI2U datang tepat pada waktunya :p Hahaha kalau tak? Bos marah tak masuk ofis :p

Hahahahaha apa yang penting kalau tukar bateri wajib tukar dan ambik servis cas bateri dari BATERI2u, FREE INSTALLATION, FREE DELIVERY  kat area Klang Valley , Selangor , KL dan Putrajaya.. Haaa kalau dekat dekat je boleh lah eh abang ni datang.. Hihi jauh tu minta maaf lah eh :p So uzu sangat-sangat rekemen BATERI2U ni.. Uzu bagi 5/5 bintang ! HIhi kalau kereta korang dah sampai waktunya, boleh lah rujuk entry ni dan contact abang bateri di details kat bawahyee .. Ok korang? Hihihihi ok lah tu je lah salam :)

Untuk Matlumat Lanjut
www.wasap.my/60126958198 /  📞 012-6958198
Share:

0 Sila Komen: