July 18, 2018

Tempat Menarik Di Kundasang Sabah 2018 : The B.E Wonderland Kundasang


Tempat Menarik Di Kundasang Sabah 2018 : The B.E Wonderland Kundasang | Salam.. Alhamdullah sampai juga hajat uzu nak p tempat menarik yang baru dibuka di sabah.. Uzu ni kan, suka p tempat-tempat baru lagi-lagi tempat tu cantikkkk ! OMG jeles tengok gambar -gambar yang dah p The B.E Wonderland ni.. Sanggup uzu ajak member p kundasang, tidur kundasang semata-mata ke tempat ini.. Biarlah tiket mahal RM25 pun, hahahah sebab curious apa benda lah kan yang best kat sana ?

The B.E Wonderland Kundasang ni ialah tempat salah satu benda menarik yang di sediakan oleh Kundasang Mount Valley Recreation & Resort . Kat resort ni ada macam-macam attaraction antaranya ialah :

1) Chalet
2) Flying Fox
3) B.E Wonderland
4) B.E Minimart
5) Restaurant
6) Handicraft & Souvenir
7) Kids Playroom & Cafe
8) Low Rope Games
9) Archery


Haaa siap ada flying fox lagi tapi takde geng pulak nak naik.. Haha lagipun asalnya nak p The B.E Wonderland je. Back to fitrah dan niat asal hahhaa nak masuk tu je then balik KK.. Haa apa yang uzu nak share ada di dalam The B.E Wonderland Kundasang ni, besar tau ! ada 11 section semuanya. Antaranya ialah :

11 Sections :
1.Winter Section
2.Spring Section
3.Magic Mirror
4.Sabah Kampung House
5. Colourfull Stair
5.Sabah Custom
6.Item Collector
7.3D Picture
8.Recycle Item
9.Gallery
10.Alat Music Sabah
11.Autumn Section

Kenapa uzu kata berbaloi? Sampaikan dalam camera ada 300 gambar? Hahahaha banyak tempat cantik kat sana.. Tapi kat facebook just boleh upload 40 pics je kan? Then uzu terpaksa pilih yang the best kekdahnya hahaha. Bukan macam kat Ice Skating bagai tu. RM20 tapi nda sampai 5 minit terus rasa nak balik. Nda berbaloi buuuu . Eh terjujurlah pulak.. :p Haha Btw, jom tengok gambar-gambar yang uzu kat The B.E Wonderland ni :)
Pintu masuk :) Cantik kan? hehhe.
Section 1 : Winter 
 Tabik lah dengan tempat ni. Kreatif. Macam real salji oo
 Baru masuk section 1 dah rasa worth money oo :)
Section 2.Spring 
 Menjerit uzu bila masuk sini.. "wahhhhh cantiknya" ! Haha jakun
 Siapa suka bunga memang meroyan lah tengok haha
 Haa nasibb baik ada tempat ambik gambar kat sini..
 ada air pancutan gituhh ..
 Ada bangau lagi hahaha.
 Ehhh monkey pun ada lepak sini ?
Section 3.Magic Mirror
Section 4 : Sabah Kampung House
 Alaaa suka tempat ni !
 Fuiyooo betul-betul rumah kampung dulu-dulu okey
 Bestnya tido kat sini ! hehehe
Section 5 : Colourfull stair
Section 6 : Gallery
 Wahhh kereta dulu-dulu oo..
 Unik giler meja ni hehehe.
 Jom main piano ! Huhu
Section 7 : Alat Music Sabah
 Sukanya tempat ni hehe. 
 Izinkan uzu bergambar kejap :p 
 Barang-barang antik oo.. I like..
 ini nama nya guling tangan hehe..

 Section 8 : 3D Picture







Section 10 : Autumn
 Tempat yang paling lama uzu lepak.. hehe
 Damn seriusly macam real haha 
 Jangan lupa ambik gambar kat sini yaa :)
 Fuh dah berangan nak ke korea lak rasa hehehe
Section 11: Recycle Item
Last sekali uzu gambar kat sini . Hehhehehe

Haaa setel update semua gambar yang uzu edit.. Berpeluh ketiak kita wak edit gambar hahaha apa pun uzu puas hati masuk sini. Bila puas hati dapatkan tempat ni diviralkan dengan takde sape pun bayar. Niat nak promote benda tu.. kalau ikutkan, benda yang viral ni kalau korang takde 5-10 ribu untuk viralkan something, jangan berengan hahaha . tapi bila dah free review yang uzu buat sebab tempat ni sangat-sangat puas hati walaupun RM25 je kan? Haaa uzu rela :)

Siapa nak ke sini , boleh Waze nama resort ni okay Kundasang Mount Valley Recreation & Resort, then jumpah benda ni.. 8 minit dari pekan kundasang. Kalau dari KK ke Kundasang, dia sebelah kiri.. Sebelum Kinabalu Park.. Btw ok lah salam..

Alhamdulillah dah 1.3k shared dah setakat jam 4 pagi 18/7/18
                     
šŸ“Alamat :
Kundasang mount valley recreation 
Bt 37, jln kelangaan, kg kinsaraban,88300 kundasang ranau sabah.
No tel : 088 888778

*NAK SEWA KERETA MURAH? 
Website : www.bmcarrental.com
Contact no www.wasap.my/60109469296 (Suhaila)
Share:

10 Sila Komen:

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

dlm wishlist nk ke sana..insyaallah

vitamin Syaza said...

Bestnya! Adik dok Papar kata dia 2 jam je nak ke Kundasang. Bleh la nanti menyinggah hihi

Mrs Pip said...

cantiknya tempat ni ... kak pip pun baru tau...
tq share ya Uzu...

anak denesor said...

ishhh berbaloi la ha dengan tiket..macam macam ada dalam tu

fizafantagirO said...

Wishlist kakfiza ni nak g kundasang, tak pernah sampai lagi ke Sabah.uhukkk

Farahain ZFA said...

pehhhh,,nak kena pegi sini ni nantii....

Nieyla Nadia said...

menarik ni...kundasang tak pernah sampai lagi....
InsyaƁllah one day nanti..

Kak Mahh said...

Cantik,baru sangat lokasi ini siap. Sebelum ini akak hanya main flying fox saja ...bolehlah akak singgah lagi lokasi ini.

Mimin Adam said...

macam kat alam fantasi ehh
bestnyaa!

Anonymous said...

flying fox kat be wonderland tu termasuk harga yg rm25 tu ke?