September 14, 2018

"TEAM BUILDING & JUNGLE EXPERIENCES" DI CYBERVIEW RESORT & SPA #DAY2

"TEAM BUILDING & JUNGLE EXPERIENCES" DI CYBERVIEW RESORT & SPA #DAY2 | Salam. Bersambung pulak cerita hari kedua kami di Cyberview Resort & Spa.. Nak jadikan cerita, malam selepas kaami Night Walk, Sarjan Idris dah warning, esok pagi kena datang awal. Jam 7 kena ada kat situ... Haaa taak pernah selama ni kami tak on time tapi waktu tu kena tunggu sape ntah lambat. Adoihaiiii tak pasal-pasal kena denda pagi-pagi. Grgrgrgr.. Dah lah tak breakfast lagi, nak kenaa lari pulak. Adoi u ols lain kali jangan lambat ye :p Sis pantang org tak puntual :p

Haa lepas je kena denda, game kiterang yang Sarjan Idris sediaakan pepagi lagi ni , sorang kena wakil team, kena tutup mata, then member-member kena beri arahan kat mana bola tu.. Kena ambik bola dan masukkan ke dalam baldi pink ! 
Pagi-pagi layan aktiviti ringan-ringan dulu :p
 Terbaik ujang ! Hahaha
 Bendera jangan lupak bawaaak! Nanti kena curi :)

Team kiterang ujang yg wakil. Team diorang Mimin. Kat sini Sarjan Idris bisik, boleh rebut bola kat kumpulana musuh .. Hahahaahaa taapi tak berjaya :p Adoii taak pasal-pasal kiterang ambik MILA semula.. 

Aktiviti seterusnya, game ni senang je. Hehehe. Sorang-sorang kena lalu di atas tali tanpa tali tu kena permukaan tanah/rumput ! Haaaa nasib baik Qaseh 40KG je, memang tak jejak tanah lah kalau qaseh yang lalu. Uzu pon boleh je lalu hehe.. Game ni mudaah je nak habiskan. Ok next... hihi
Qaseh buat rilek je jalan.. berguna juga badan kurus ni hehehe

Next game pulak, yang ni secaraa berkumpulan . Maksudnya, sorang je wakil team, someone tu kenaa lalu tali tu tanpa jejak tanah. Haaaa memang suh Qaseh yang buat hahahaha..Beruntung lah berat 40Kg ni. Kalau uzu, 55KG, memang susah team nak tegangkan taali tu.. Terbaik semua team!

Team yang lain kena cari cara nak tegangkan tali. HIhi. Yeaah we made it!

Makin laama game ni makin berat. Hahaha pepagi laaagi nak kena naik atas tayar ni dan p ke tayar yang paling hujung. Nampak mcm senang sebenarnya tak! Ramai juga yang failed gaame ni. Hahaa nasib baik uzu berjayaa melalui game ni walaupon sikit lagi nak jatuh... Tangan dah sakit sebab pegang tali. Bayangkan lah berat uzu 55KG, macam berat gajah, manaa tangan tak sakit :p
 Chaiyokkkkk uzuuu !
 Go ujangg ! hehe
 Go kakty ! Walaupun jatuh hehehe
 Go mimin! Walaupon jatuh juga hehe
 Haaa abg dauz dia punya mental fizikal tinggi, no worries kaat dia hehe

Banyak-banyak game, game ni paling mencabar. Kat sini takde istilah kumpulan musuh ke kumpulan lawan ke, semua 1 kumpulan. Task dia, semua orang kenaa lalui tembok tu termasuk MILA. So kenaa susun stratergi. Sapa yang naaik dulu, dan sapae last. Mencabar jugaa. Time ni teamwork kena jalan sebab aaada 2 team kaat bawah sebaagaaai pemijak. Adoi mesti sakit tangn diorang kan.. Huhu lagi-laaagi abaaam sohoque yang besar :p Huhu nak taak nak kite kenaaa angkat bamhoq dulu..
Come on abaam hoq !
Adoiii abaam sohoq dah selamat naaik..Tak kan uzu tak boleh? Bisik dalam hati..
 Team yg daah selamat naaaik, standby jadi pemegaag kat atas..
 Adoii tefikir boleh ke naik sebab uzu ni berat giler-giler. 55KG OMG!
 Qaseh naik dengan tenang nampaknye.. hihi
 Ni part last skali. Yang last kena naaik tanpaa bantuaan.. Yg ni payah huhu

Walaupun payah.. Hehehe macam-macam kami cuba.. Dah lah Sarjan Idris kata ada masa. Takut habis masa je .. Huhu memula baanglan yg try naik sendiri tapi tak berjaya. Terpaksa abam dauz yg dah naik, turun semulaaa dan abang lan dan angah selamat naik! Misi berjaya bila abam dauz naik dengan sendirinye hehehe. Well done team :)

Jungle Trail Experience 2.8KM

Haaaaaa dah setel kan semua? Kami dah ready nak masuk hutan. Aktiviti  yang semua orang tertunggu-tunggu, aktivti last kiterang.. Kami split kepadaa 2 teaam. Kami masuk secara berasingan. Team X dulu masuk.. Baru team kedua.. Semua dengan penat lelah , terus masuk hutan. Air pon tak bawaak! 

Perjalanan kami agak jauh sebenarnya, 2.8KM jungle trail dia. hihi uzu pon tak taw berapa KM. Jalan je ikut arahan. Lepas sampai tu baru tahu jarak perjalanan. Hihi. Tapi apa yang uzu boleh simpulkan kat sini, walaupon jauh kan, kiterang rasa happy sebeb p masuk hutan secara berkumpulan. Jungle Trail bukan saaja-saja jalan tau, ada banyak halangaan-halangan yang kami kena lalui. OMG dalam hati, aku tak boleh lah.. Bila kena guide, semua boleh lalui setiap halangan yang ada.. Rasa macam tak percaya pon ada. Hahahahaaa.. Nak tau ape halangannye? Jom lah tengok gambr hehe..
Halangan pertama of coz kenaa bawaak MILA. OMG kesian angah.. Tapi lawk.angah tk nak berpisah  MILA hihi
 Ni takde jalan lain. Kena guna tali. Team kami kakty je yang terjtuh.. Sebab dia demam ;p
 Mencabaar tak? Hahahaaa.. Kena lari laju-laju dan lalu tayar tu. Kat sini dah penat dah hehe
 Dalam ni bnyak naik turun bukit. Kejang bontot k haha
 Halangan paaling mencabaar hehe..  Kena lalu ikut tali ni. Actually bawah tu curam giler. Kalau jatuh mmg patah kaki..
 Tali kenaa bawak untuk memudahkan team turun bukit yang curam
 Ni naak taak baaju memang daah kena lumpur.. huhu
 Dengar caabaran nak kena bawak Mila laaagi huhu... 
 Ni halangan kena langkah tali tanpa pegang tali tersebut. Huhu
 Memang basah habis k. Tak payah lah nak langkah berjaga-jaga supaya kasut tak basah, memang akan basah !
Kesian sape jaatuh tu hehhee
 Kat sini licin, hati-hati. Kasut pulak bukan kasut untuk trekking. hihi
 Beraapa banyak tangga yang kami kena naik.. Huhu banyak..
 Dan banyak juga parit yang kami kena masuk. Huhu
 Nak tk nk kena masuk jugaa. Huhu 
 Ni check point untuk rehat.. Huhu naak isap rokok, nak minum air kat sini ye hihi
 Paling mencabar jugaa , nyamok besaar-besar beb! Baru leps hujn smlm..
Opsss !
 Lunjur badan turun selut pon aade. Habis baju kiterang kotor huhu
 Task terakhir, kena cari 2 ekor berudu. huhuhu
Haaaa setel pon jungle trekking ni.. Huhu kena warm up dulu kang kaki sakit hihi

Actually banyak halangan dalam kiterang punya Jungle Trekking ni tapi tak dan ambik gambar. Memasing penaat. memasing dh basah. huhuhu tk laratt tau! Tapi secara kesimpulan yang uzu nak simpulkan kat sini, memang terbaik team building dan jungle experiences . Tak pernah lagi uzu p jungle trekking adaa haalaangan-halangan macam ni.. Fuhhhhh seronok ! Hihi halangan dia bukan manja-manja. Betul-betul macam latihan nak masuk askar hahahaha. Ehh over. Macam-macam halangan kami first time uzu tengok.. Tapi I mean seronok. Berbaloi sangat-sangat masuk hutan tempoh hari... 

Sarjan Idris kata, kami first time jungle trekking takde yang muntah-muntaah walaupon adaa sorang demam dalam team kiterang. Memang tak larat tapi kena habiskan juga. Team kiterang juga lah paling cepat selesaai kat tugas. Team kiterang juga team gila-gila hahaha. Melawak taak ingat dunia. Well serius pengalaman paaling berharga okeh hehehe. Lepas je dah habis trip kiterang, uzu ambik masa 3-4 hrai untuk hilang segala sakit-sakit badan. Hhahaha adah 28 tahun kot baru , pemalas nak bersukan badan jadi gemuk kahkahkah! Haaaaaa mana taak badaan sakit sakit. Hihi 

Terakhir sekali, thank you Sarjan Idris, Thank you Cyberview Resort & Spa kerana menjemput kiterang ni. Lain kali jemput laagi ye hehehhe :) Salam :)





Kepada sesiapaa yang berminaat nak stay di Cyberview Resort & Spa, boleh lah rujuk website mereka. Kat situ lengkap ada gambar-gambar sekitaar resort, bilik daaan jugaa harga. Dan juga mana-mana badan kerjaan atau company swasta nak buaat team building, uzu recommanded sangat-sangat korang try TEAM BUILDING & JUNGLE EXPERIENCES DI CYBERVIEW RESORT & SPA okay? Hehehe\

Aktiviti Yang Disediakan Di Cyberview Resort & Spa
    Telematch Games
    Water Games
    Team Building Games (kami cover)
    Obstacle Course (10 Elements)
    Water Confidence (kami cover)
    Jungle Tracking / Jungle Trail (kami cover)
    Night Tracking (kami cover)
    Motivation Camp

Untuk Matlumat Lanjut
Tel: 03-8312 7000
Share:

7 Sila Komen:

Provider Green Canyon Body Rafting Adventure said...

Sangat menyengakan sekali bisa semua aktigitasnya,bisa meningkatkan kekompakan dan kerjasama tim,saya suka.

Nieyla Nadia said...

Opis nieyl pernah juga buat program dkt sini...

careno said...

Yg lambat pagi tu bamhoqqqq... hahaha

Cik Tie said...

Bestnya uzu..dah lama xjoin program camni

Uyul Rosli said...

Seronok ni uzu. Best betul. Lama da tak. Join activity camni.

Mrs Fuzy Hamid said...

best tengok aktiviti ni..kalau dulu memang pantang tak join tapi sekarang memang pantangkan diri sebab dah lebih had berat..hehe

pexejurer said...

Thanks blogger for sharing the best article. framaroot pingpong root Root Master