December 29, 2018

Survey & Shopping Barang Rumah Di Desa Home Theatre Subang Jaya


Survey & Shopping Barang Rumah Di Desa Home Theatre Subang Jaya | Salam. Alhamdulillah dah hampir sebulan uzu jadi isteri orang :p Lepas kahwin ni, banyak dugaan dia. Huhuhuhu antara salah satunya kewangan korang akan tidak stabil 1-3 bulan.. Banyak benda nak kena bayar lepas kahwin okeh. Dengan nak beli barang-barang kelengkapan dan keperluan rumah, so uzu bercadang untuk cari barang rumah yang murahhh murahhh jee .. Haaa kena berjimat sikit kekdahnye :D

Sekarang ni tengah nak hujung tahun, of coz lah banyak tempat offer YES- Year End Sales, sales hujung tahun, fuhhhh rezeki lah sebab survey barang rumah pada waktu yang tepat. Mesti banyak murah-murah. So survey punya surveyyy, uzu lebih prefer beli barang rumah kat Desa Home sebab nya uzu dah well known Desa Home ni tempat beli barang rumah tapiiiiii uzu tak tau rupanya DEsa Home ni lebih murah dari tempat lain !!! Haaa OMG ! Kalau hari biasa pun dah murah, bayangkan kalau Desa Home buat YES !! Huhuuhuhuh nak nangissss sis weiiii .... Teruslah bawak husband p Desa Home walaupun beliau murung sikit sebab kena paksa jalan lepas kerja :D Maaf b :p 

Desa Home Theatre ni dengar cerita dah lebih 32 tahun beroperasi dan ada cawangan kedua .. Haa jangan memain ye :p Siapa mak mak bawang mesti tahu juga mengenai Desa Home kan ? Btw jom lah tengok apa yang ada , ada barang yang ditawarkan, apa barang yang murah yang ada di Desa Home Theatre ni :)

Sebelum beli barang, tanya dulu diri sendiri, ini kemahuan ke keperluan ? :p
Ada speaker kat sini.. Nak tengok movie kat rumah boleh lah beli ni :)
 Nak beli tv untuk kat rumah. Yang ni keperluan :p
 Pelbagai jenis jenama yang ada antaranya Philips , Haier ..
 Haaa tefal!! Ini zone uzu suka :p Kuali je takde :(  Berkenan blender dan sterika tu :)
 Mesin basuh guys? Mesin basuh ni keperluan hehe tapi kiterang ada ada :)
 Peti sejuk pun keperluan yang sangattt penting :) Hmm harga not bad :)
 TV ? Dah ada juga... Tapi yang korang takde tv boleh beli kat sini sebab tengok harga murahh!
 Yang ini bukan keperluan . Tapi insyaAllah kalau ada rezeki nak grap juga.Kalau ada carpet sesuai!
 Pengering rambut ni awwww berkenan kaler pink ha :)
 Memang misi nak cari blender kekdahnya uzu ni ..
Uzu kena buat perbandingan harga pelbgagai brand dulu :) Mana murah dan berkualiti kan?
 I love baking ! But no for this moment. Tunggu kewangan sis stabil sikit, sis grab mixer ni:(
 Haaa nak tv pelbagai jenis, saiz dan harga boleh keruangan ni :)
 Brand toshiba pun ada kat sini guyss
 Suami suh cari microwave ..  So microwave mana yang helok eh ?
 Setelah berbincang, kiterang ambik yang mur mur yang warna hitam, raw kedua belah kiri..
 Mesin basuh brand Toshiba..Nak?
 Kalau penat survey atau laki korang penat nak follow korang survey, suh je stay duduk sini :p
 Hasil sejam suvey, uzu grab 3 barang, microwave, seterika dan blender jenama tefal :) Wahh happy!

Bila dah kawin memang fefeling suka shopping barang rumah ke ? Fefeling makcik makcik pulak. Hahahaha lagi-lagi jumpa brand jenama Tefal. Siss tak boleh lepaskan peluang! OMG !! Banyak barang yang uzu nak beli tapi simpan simpan dulu di hati , macam... kekdahnya kalau shopping online, simpan kat cart mana berkenan, time ada duit baru checkout dan beli :p [

So kesimpulan dia, uzu puas hati sangat-sangat dan survey barang kat Desa Home. Mulanya nak survey je dulu tapi ter-shopping pulak.. Tak tahan dengan harga murah !! Takot habis .. Maklum lah Desa Home Theatre buat jualan YEAR END SALES! So guysss masih ada lagi masa nak shopping kat Desa Home, diskaun tamat pada 31.12.2018 ni je tauuu ! Ada beberapa hari lagi nak habis !! Ok lah selamat shopping guyss!  Salam :)

Jom tengok video uzu shopping kat Desa Home Theatre :)

Untuk Matlumat Lanjut
Contact : 03-5022 3077

Direction for DESA HOME, OneSpace Outlet: 
Waze : One Space at One City, Jalan USJ 25/1C, Subang Jaya, drive there using 

Direction for Kepong Outlet: 

Waktu Operasi :  11 Pagi - 9 Malam
Share:

0 Sila Komen: