January 26, 2019

Kereta Sewa Kota Kinabalu- Ratu Bayu Car Rental

Kereta Sewa Kota Kinabalu- Ratu Bayu Car Rental | Salam.. Ewahh cantik pulak logo Ratu Bayu Car Rental ni kan? Hahahaha ehh tetiberrr. Hellooo assalamualikum guyss.. Nak cerita sikit ni.. hehehe masa uzu kahwin hari tu kan kan kan, memang uzu sangat-sangat nak cari kereta sewa yang murah-murah sebab uzu sangat-sangat memerlukan . Ianya disebabkan rombongan pengantin lelaki ada lebih 20 orang dari kelantan.. Nak sewa pulak 6 hari, memang time tu pening sebab tak jumpa kereta sewa yang kita nak.. Uzu google pun tak banyak keluar  kereta sewa kota kinabalu.. 

Kisah keduanya pulak, waktu uzu bawak kengkawan semenanjung datang bercuti di Kota kinabalu Sabah, banyak juga kiterang survey cari sewa keta tapi tak jumpa di google... Rupanya owner kereta-kereta sewa ni lebih mengiklan servis kereta sewa mereka di dalam group sabahan sahaja.Private group pulak tu.. Bayangkan orang luar nak bercuti kat sabah, dia mana tau kewujudan group tu... Orang luar reti tau google " kereta sewa kota kinabalu" , betul kan? :p uhukkk

Haaaa so lepas ni korang tak akan kecewa kalau tak jumpa kereta sewa kat kk ni, dengan review ini , insyaallah uzu percaya mesti senang je bakal-bakal pelancong sama ada di dalam negara atau luar negara nak cari kereta sewa di kk sabah.. :) Hihik.. So guyssss , uzu nak rekemen kat korang, kalau nak bercuti kat sabah, boleh sewa kereta atau pakej bercuti sekali kat Ratu Bayu Car Rental ye .. Sebab apa wajib sewa kat Bayu Rental? Haaa kena baca ni ..

Apa Yang Best Kalau Sewa Kereta / Beli Pakej Bercuti Di Ratu Bayu ?
  1. Syarikat ini dibina untuk mengendalikan percutian keluarga serta lawatan kooperat ke Sabah. Kami sediakan pakej 2019 ke Sabah yang lengkap, selesa dan mengikut bajet anda. Pakej kami sediakan lengkap dengan tempat penginapan, kenderaan serta itinerary yang menarik untuk dilawati. Segalanya kami aturkan dari hari pertama anda sampai hingga balik ke rumah nanti. Tiada kos tersembunyi semuanya mengikut bajet anda.
  2. Ratu Bayu Car Rental mempunyai pasukan tour guide serta boat men yang berpengalaman dan mahir tentang destinasi menarik untuk anda lawati.
  3. Ratu Bayu Car Rental  janji akan tinggalkan pengalaman menarik juga kenangan manis anda bersama kami disini. Memori ini yang anda rasakan :
         - Anda akan menginap dikawasan bersaksikan gunung Kinabalu. Bangun pagi singkap tabir                    keluar balkoni terus nampak keindahan gunung sambil hirup udara segar Kundasang.
         - Nikmati pemandangan mini New Zealand sambil makan Gelato aiskrim segar di DDF.
         - Dapat rasakan hubungan alam sambil relaxkan minda dengan fish spa.
         - Tour guide kami akan bantu tangkap gambar memori kenangan untuk anda ceritakan kepada                kawan2 yang lain nanti.
Jambatan Tamparuli
Rumah Terbalik
Seafood fresh kota kinabalu
Lato atau rumpai laut. Yang sedap tu rumpai laut biji biji hijau tu. Favourite uzu hehe
Wajib datang sini kalau nak tengok view macam new zealand - desa dairy farm kundasang
uzu orang sabah pon tidak pernah bosan datang sini okay haha
Taman arnab..
Bawa budak-budak mesti diorang happy. Mak pun happy sebab nak ambik gambar payung tu huhu
Foot spa . Best..
Antara salah satu kedai makan sedap seafood di kk
  • Ratu Bayu Car Rentalmenyediakan perkhidmatan Pakej Bajet KK-Kundasang dan antara yang tersedia adalah pakej 3hari 2malam dan pakej 4hari 3malam. Harga pakej bermula dari RM300/pax maximum 10 orang satu group. 
  • Tahun ini Ratu Bayu Car Rental buat satu lagi pakej baru iaitu pakej Super Bajet. Pakej Super Bajet ini adalah pakej day trip tour sahaja tidak bermalam di Kundasang. Perjalanan ke Kundasang mengambil masa 2jam dan waktu bertolak dari Kota Kinabalu seawal jam7 pagi dan akan kepulang ke bandar semula sekitar jam4 petang.
  • Menyediakan perkhidmatan sewa pandu sendiri kenderaan. 
          -Sewa hari, mingguan mahupun sewa bulan.
          -Untuk para pelancong dari Semenanjung, Labuan, Brunei, Sabah dan Sarawak.
         -Bagi mereka yang datang ke KK untuk tujuan business ataupun kerja sesuai dengan jenis                     kereta compact ataupun sedan. Mengikut keselesaan.


  • Ratu Bayu Car Rental sediakan perkhidmatan sewa kenderaan kepada sektor-sektor swasta, persendirian dan kerajaan.
  • Menyediakan perkhidmatan kenderaan beserta pemandu untuk VIP/Menteri
          -Limosine : Toyota Camry, Mercedes Benz , BMW, 
          -MPV : Toyota Alphard ,Vellfire

  • Jenis-jenis kenderaan dari kereta kecil muatan 4 orang sehingga kenderaan besar muatan 40 orang dalam satu masa.
Senarai Harga Kereta Sewa Ratu Bayu

Compact : 
Axia RM100/day, Myvi RM130/day, Bezza RM130/day, Saga RM120/day.

MPV :
Alza RM170/day, Exora RM180/day, Innova RM250/day

4W : 
Toyota Fortuner RM450/day, Hilux Revo RM400/day, Hilux Vigo RM370/day Isuzu, Diablo RM370/day, Urvan NV350 RM280/day.

*Penghantaran ke airport adalah percuma*

So kepada pembaca-pembaca blog tersayang, kalau korang dah ada niat nak bercuti ke Kota Kinabalu dan nak sewa kereta , nak cari pakej bercuti kota kinabalu murah murahh , uzu suggest korang p contact Ratu Bayu yee.. Ada pakej mur mur sekarang . Hehehe bila ambik pakej travel kk sabah, korang tak perlu risau nak cari kereta sewa, nak cari penginapan, nak cari driver, nak cari sape yang boleh bawak korang ke tempat-tempat menarik di sekitar kota kinabalu - kundasang - ranau ,  Ratu Bayu akan uruskan semua ! Best bukan? Haaa.. Semestinya trusted agent travel kota kinabalu sabah.. No worries sebab uzu kenal owner Ratu Bayu ni .. Memang boleh dipercayai :) Hiihi okay guyss ... So tu je lah.. Siapa nak cari keta sewa boleh contact details kat bawah ye.. Heheh k bye salam :) 

Untuk Matlumat Lanjut

Instagram : Ratubayucarrental
Email : ratubayucarrental@gmail.com
 Whatsapp : 0138887846 ( Naqib) 0138507870 (Farah)
Share:

0 Sila Komen: