January 16, 2019

Short Gateway Di The Pearl Kuala Lumpur Hotel


Short Gateway Di The Pearl Kuala Lumpur Hotel | Salam.. Beberapa minggu uzu dan 20 orang media dan blogger menghadiri satu event di salah salah sebuah hotel di kuala lumpur iaitu The Pearl Kulala Lumpur dan kali ini kami semua menginap di hotel ini selama satu malam semata-mata untuk menghadiri dan memriahkan lagi event Beauty Vaganza .. Thanks abg marcus sebab invite uzu :)

Kali ini sekali lagi uzu sebilik dengan kak ty :p Hahahaha kemain suka lagi kan bila roomate dengan insan yang kau sayangg :p Gitohhh . Jenis bilik yang kami dapat di The Pearl Kuala Lumpur ialah Deluxe Room :)
 Ni lah bilik kami berdua.. Besar !!
 Kemudahan lengkap.. Ada TV ..
 Rare tv dia haaa.. Macam tv zaman dulu-dulu.. 
 Cermin meja untuk bersiap . Nak buat kerja bawa laptop pun boleh..
 Tak terlalu sempit kan? Ada ruang lagi tepi tu tuk solat pun boleh..
Toiletries . Lengkap just bawak diri je datang sini :p
Nak lepak kat bilik sambil minum teh panas ? Sure !!

Kemudahan-Kemudahan Yang Ada

Newly-refurbished in 2016 with a fresh concept
Spacious room (34 sqm) / (366 sqf)
Coffee & Tea making facilities
32” LED Television with satellite channels
Mini fridge
Computerized door-locking system
In-room Digital Safe
24-hour Security,Reception and Room Service
Fully Air-conditioned room with individual temperature control
Shower with Bathtub
Hairdryer
Luggage Rack
Hotel Toiletries in Bathroom
Laundry service
Iron & Ironing Board
Interconnecting rooms available upon request
Non-Smoking rooms
Complimentary Buffet Breakfast
Complimentary Bottled Water
Complimentary WiFi in room


Wahhhh best kan bilik ni? Uzu suka stay bilik ni.. aircon pun sejuk.. Selesa.. Kemudahan lengkap. . Ada iron board dalam bilik ni... Wifi semua perfectttooo! I loikee :ppp Haa lagi perfect menginal di The Pearl Kuala Lumpur bila malam tu kami semua menikmati makan malam buffet kat Executive Lounge di tingkat 23 ! Makan malam buffet ni hanya valid untuk yang book bilik Deluxe Room ke atas :p Kiterang deluxe room, so layak lahhh :p


Buffet Dinner di The Pearl Kuala Lumpur

Yeahhsss its time to dinner ! Kiterang habis event lebih kurang jam 5.30 petang. Siap siap masuk bilik kejap cari surau.. Then buffet di buka seawal jam 6.30 petang dah kiterang dah boleh start makan. Haaa jom lah tengok menu-menu apa yang dihidangkan untuk kami semua :)






 














Amacam ? Terliur tak? Siapa yang suka seafood memang rugi kalau tak cuba buffet kat sini. Seafood kat sini semua fresh tau! Uzu ni hantuu seafood sooo memang semua jenis seafood uzu try kat sini. Mana-mana menu yang jarang makan kat rumah, kiterang melantak kat sini :p Nama pun buffet .. Refill dua tiga kali pon takde masalah..

Haaa uzu lepas makan je terus balik bilik nak solat isyak.. Diorang yang lain dengar cerita melantak lepak kat atas sampai 11-12 malam .. Apa benda lah korang borak tu weiii :p uhukkkk Btww ini ada sedikit infoo mengenai dining kat the pearl kuala lumpur..

Executive Lounge ON 23
Located on Level 23, the Executive Lounge ON 23 offers a mesmerizing view of the city skyline.
Open daily – 11.00am to 1.00am

*Applicable only for guests staying in Deluxe room category and above.
*Complimentary coffee, tea and chilled juices available throughout the day.
*Complimentary afternoon tea buffet is served from 3.00pm to 6.00pm.
*(Charges apply for invited guests – Adult: RM28+  and Child: RM15+, age 5 – 12 years old) 
  + is 6% service tax, effective 1st September 2018, onwards.
*An additional 10% discount on a la carte and prevailing buffets promotions, if you dine-in. However, the discount is not valid on alcoholic beverage and tobacco.

So guys, kalau korang nak try bercuti hujung minggu tapi tak nak sesak di tengah-tengah KL? Boleh try stay kat The Pearl Kuala Lumpur. Dia area areaa kat Jalan Klang Lama.. Terletak bukan di tengah kotaa... Memang the best ! Siapp dapat view cantik kalau nak makan malam kat siniii. uhikkkk soo jangan lupa bawa family korang bercuti kat sini okay. Ok lah tu je salamm :)

Untuk Matlumat Lanjut
Alamat : Batu 5, Jalan Klang Lama, 58000 Kuala Lumpur - Malaysia
No fon : 603-7983 1111  FAX 603-7621 9777
Email : enquiry@pearl.com.my
Share:

0 Sila Komen: