March 12, 2019

Ayuhhhh Semua Join Pertandingan VLOG MBMB 2019. Wang Tunai Keseluruhan RM10500 !!


Ayuhhhh Semua Join Pertandingan VLOG MBMB 2019. Wang Tunai Keseluruhan RM10500 !! | Salam.. Ini adalah artikel kedua uzu mengenai pertandingan Vlog MBMB 2019 ni.. Uzu nak seru kepada pembaca-pembaca blog uzu ni haaa yang mana Majlis Bandaraya Bersejarah Melaka telah pun menganjurkan pertandingan kepada anda-anda yang berbakat dalam buat Vlog mengenai Melaka..

Melaka negeri yang dikenali sebagai Bandaraya Melaka dan sempena ulangtahun bandaraya Melaka dan nampaknya kali ini lebih meriah !! Yihaaaaaa dengan ini Melaka mengambil kesempatan untuk  mengistiharkan Tahun 2019 sebagai Tahun Melawat Melaka yang bertemakan Melaka The Gateway To Historic Malaysia 2019/2020. Konsep pada tahun ini ialah The Uniqueness of Melaka City  .. Ada 4 elemen yang telah ditetapkan so peserta-pesrta boleh buat Vlog dengan mengikut 4 tema yang di tetapkan iaiitu : 
  • makan-makan@ Melaka City
  • jalan-jalan @ Melaka City
  • jom shooping @ Melaka City
  • culture @ Melaka City Melaka. 
Untuk pertandingan ini, apa yang uzu cerita last week, hadiah-hadian untuk pertandingan ini sangat-sangat masyuk ye tuan tuan dan puan puan, kakak kakak dan adik adik yee. Haaa uzu tengok ramai kecoh kat facebbok kata nak join contest Vlog MBMB 2019 ni tawwww.. Tapi tak semua orang bolej join. Ada syarat-syarat yang telah ditetaplkan oleh puihak penganjur. Antaranya ialah : 

Syarat syarat pertandingan : 
  1. Tempoh Penyertaan : 1 - 31 Mac 2019
  2. Pendaftaran : Pendaftaran Online dan syarat-syarat pertandingan sila layari http://msdesk.mbmb.gov.my/event/daftar.cfm
  3. Yuran Penyertaan :  Warganegara : RM 100.00 , Antarabangsa : USD 50


Bayaran atas nama Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah :
RHB Islamic Bank Berhad - 2540 1300 0099 67

Senarai Hadiah-Hadiah :

Hadiah yang ditawarkan dalam enam kategori termasuk tempat pertama dengan wang tunai RM7000.00 berserta penginapan 3hari 2malam di Melaka dan sijil penyertaan. Manakala bagi hadiah tempat kedua , wang tunai RM5000.00, penginapan 3hari 2malam di Melaka dan sijil penyertaan , ketiga wang RM3000.00 penginapan 3hari 2 malam di Melaka dan sijil penyertaan. Turut diberi hadiah bagi kategori Suntingan Terbaik, Catchy Tagline dan ‘Like dan Share’ dengan wang tunai RM2500.00 bagi setiap kategori masing-masing.  

Segalasyarat dan sebarang pertanyaan bolelah melayari sesawang www.mbmb.gov.my atau hubungi seperti yang tertera di bawah ini.


#vlogMBMB*
#vlogMBMB
#theuniquenessofmelakacity
#visitmelaka2019


Seperti yang korang sedia maklum , untuk pertandingan ini, ada beberapa selebriti yag terlibat dalam menjayakan Vlog MBMB 19 ni antaranya Micheal Ang. Yang mana beliau nak kan sesuatu yang simple tapi creative.. Video tu hendaklah berdurasi 5 minit sahaja.. Lebih dari tu takk nakk ye.. Kurang pun tak nak.. Heheheh pandai-pandai lah ye korang buat cane :p Uzu cuma mewarwarkan hint yang juri-juri nak :p Hihihihi 


Manakala Fariha Razak (pemain bolajaring Malaysia) selaku pengacara khas video vlog turut memberi pendapat ini merupakan julung kali pertandingan vlog di adakan di Melaka dan mendapat sambutan yang amat menggalakan disamping hadiah yang lumayan. 


Fariha turut merasa bangga apabila diberi kepercayaan mengendalikan program video/vlogg tersebut. Malah harapan Fariha moga pertandingan vlogg ini akan mendapat sambutan di negeri negeri lain juga.

So guyss.. Jomm kita semua sahut cabaran menguji minda orang-orang muda kini sama ada gen-Y sekarang ni .. Katanya ini ialah trend masa kini.. Hehehe tidak dinafikan tahun ini ramai anak-anak muda termasuk uzu ( eh mudah keeee ) lebih cendereng kepada vlog kat youtube.. Tapi bukan semua ada bakat nak buat video dan edit video betul kan? Thats why lah hadiah dia masyuk gilerr hahaha :p Ok semuaa jommm sama-sama join contest ini ye. Hihi mana tahu rezeki korang :) Ok lah guys. Tu jeee.. Salam sayang dari uzu yanag comel :p Hihihihihi!!
Share:

0 Sila Komen: