March 10, 2019

Dr. Beau Pure Natural Skin Oil

  

Dr. Beau Pure Natural Skin Oil | Salam...Sejujurnya kan,sekarang ni kulit muka uzu masih lagi ada masalah yang tak pernah selesai.. Kulit uzu jenis berminyak, dalam aircon pon masih ada minyak yang keluar. Puncanya apa? haaa skincare tak betul.. yang penting punca paling utama skincare tak lengkap .. Malas sangat kan nak pakai skincare, tu lah muka uzu makin kusam, berminyak dan ada jerawat.. Jeragat tu alhamdulillah takde lagi tapi kalau korang tak pakai sunscreen tiap hari, jeragat korang mungkin akan keluar awal daripada yang sepatutnya.. 

Kalau nak kulit cantik, memula kena pakai pencuci muka.. pastu toner.. pastu moisturiser.. haa ni part penting bila wajib pakai serum.. Serum adalah skincare yang paling cepat menyerap dan berkesan daripada yang lain-lain , thats why lah uzu suka pelbagai jenis serum untuk dicuba.. Ada pelbagai brand tapi kali ni uzu naj review serum daripada Dr.Beau Pure Natural Skin Oil..


Serum Dr.Beau ni uzu tengok dari segi packaging memang sangat-sangat menarik.. Kotak warna kuning menyerlahkan lagi seri Dr.Beau... Rasa meyerlahhh daripada yang lain.. Hehehe .. Uzu ada pelbagai jenis serum, ada yang jenis cecair yang letak kat muka je terus  kering, itu serum yang baik. Terbaru, uzu guna pulak serum Dr.Beau ! Jenis serum jenis cecair yang berminyak.. Haa teruja nak try .. Tak pernah try lagi setakat ni.. 

Hihihi apa yang uzu baca, serum ni walaupon jenis berminyak tapi ia melembapkan kulit muka tanpa minyak, menghaluskan kulit muka, juga boleh menverahkan dan menyerikahkan wajah, kecilkan liang-liang pori.. Phewww liang-liang pori ni yang uzu nak cuba kecikkan.. Bila pori mengecil, minyak pon tak keluarkan minyak dari muka.. Bila dah less minyak maka cantik lah muka kita :p Yang dah berusia pon boleh pakai taw sebab Serum Dr.Beau juga digunakan sebagai anti penuan, memudarkan parut,hilangkan blackhead dan whitehead dan dengan izin Allah, kalau rajin usaha pakai , muka akan kelihatan flawlesss gitohhhhhhh :p Hehehe tak caya cuba lah :p 

Kebaikan Dr.Beau Serum :
  • Melembapkan wajah tanpa berminyak
  • Menghaluskan kulit secara semulajadi
  • Mencerahkan dan menyerikan wajah
  • Mengecilkan liang pori
  • Anti penuaan dan super awet muda
  • Memudarkan parut jerawat, jeragat, dan bintik hitam
  • Menyekatakan toner kulit yg tdk sekata
  • Menghilangkan blackhead & whitehead
  • Kulit akan kelihatan lebih Flawless, Glowing, Sihat, Anjal



Cara-Cara Pakai Serum Dr.Beau :

  1. Pakai lawan arah bulu roma. Dari bawah pipi hingga tepi dahi, dari hidung sampai ke tengah dahi
  2. Selepas cuci muka, tunggu sehingga 1--15 minit sebelum meneruskan sapuan serum
  3. Jangan guna kapas untuk sapuan ke muka. Penggunaan jari membuatkan serum menyerap dengan lebih baik
  4. Pemakaian 30 minit sebelum tidur membolehkan serum meresap dengan sempurna. Merawat wajah dengan baik ketika tidur
  5. Pakai serum 2 kali sehari pagi dan malam untuk mengaktifkan sel sel kulit dari dalam


Kandungan Serum Dr.Beau:

  • Almond oil : mudah diserap, minyak almond berfungsi sebagai pelembap yang sangat baik. membuatkan kulit menjadi lembut, bercahaya, serta dapat mengimbangkan kelembapan sehingga kulit menjadi sihat. Memiliki sifat anti aging , baik untuk mencegah kedutan di wajah juga boleh menyembuhkan ekzema dan ruam kulit
  • Rosehip : menghilangkan parut termasuk parut baru dan lama, kulit kesan terbakar dan sunburn.. Menghidrasi kulit yang kekeringan, membaiki sel kulit , mengurangkan kedut dan merawat kulit matang dan menua.
  • Appricot kernel : memulihkan komplikasi masalah kulit seperti terdedah kepada sinaran uv, gatal-gatal dan alahan, merawat resdung dan penuan.
  • Argan oil : anti penuan, kulit berjerawat, menghilangkan parut, mengurangkan kedutan bawah mata, pelembap terbaik kulit, menyegar dan melembut kulit, kaya dengan protein yang sangat baik untuk keanjalan kulit dan menjadi kulit segar. Mengurangkan gatal-gatal dan mencegah strechmark
  • Evening primrose : Menjadikan kulit sihat, muda berseri, dan sesuai untuk kulit kering, tua atau berminyak. Boleh memperbaiki rambut yang kering dan gatal. Menguatkan kuku yang mudah patah. memperbaiki kerosakn kulit.
  • Watergerm oil : anti peradangan. mencegah gata-gatal dan meringan iritasi. Mengurangkan kerosakan kulit akibat sinaran matahari. membantu memulihkan tona kulit tidak sekata. Mengembalikan kelembapan kulit.


So guysss, banyak kan kebaikan-kebaikan yang ada pada serum Dr.Beau ni? Haaaaa untuk muka yang cantik dan sihat, wajibbb belii dan amalkan setiap hari serum ini tau kat muka ehh ! Haaaa yang penting.. janji rajin okay? Paling penting sekali, minum air yang cukup setiap hari :p Lepas tu baru fokus kepada merawat kulit muka dengan serum dr.beau kegemaran semuaaa :p Hihihihi kepada yang nak cuba, boleh dapatkan segera !! :) Rujuk info kat bawah..

Untuk Matlumat Lanjut
Share:

0 Sila Komen: