April 14, 2019

Balm by Tasneem Naturel ( Dicipta Untuk Keselesaan Bayi Anda! )

 

Balm by Tasneem Naturel ( Dicipta Untuk Keselesaan Bayi Anda! ) | Salam.. Eheleee wakk haha! Takde anak lagi ada hati nak review pasal baby :p Harharharhar biarlah :p Tahun ni mungkin takde rezeki lagi, insyaAllah tahun depann ehh:p  Gitohhhh.. Takpe takpe...entry ini uzu boleh baca sebagai rujukan jika suati hari nanti uzu diberi rezeki menimang cahaya mata.. Hehhee untuk sekarang, ia boleh dibaca oleh pembaca-pemba diluar sana.. Uzu yakin.. ramai kat luar sana dah ada nak kan? atauuu ada juga yang tengah mengandung atau tengah tunggu saat-saat nak melahirkan..? Betul tak? Hihihihihi.. So dah buat persiapan belum barang-barang untuk baby?? Yang ada anak anak sekarang ni pun boleh juga baca entry ni, sebabnya entry ini penting sebagai penyelamat dan keselesaan untuk bayi anda :)

Dulu kan, uzu pernah jaga anak buah waktu dia baru lahir.. Uzu masih ingat setiap kali habis mandi, mesti akan sapu minyak kayu putih kat kaki, dada , dahi dia.. Sekarang ni, orang guna inisiatuf lain kot untuk anak-anak mereka.. Ada pelbagai jenis balm yang dkeluarkan tapi mana satu yang terbaik? Haaaaa so uzu nak kenalkan korang kepada Balm by Tasneem Natural..! Apa yang best agaknya mengenai Balm by Tasneem Natural ni?? Meh uzu explain kat bawah :)


Sejauh berapa lama ketahanan CALMTIME BAM dan SLEEPTIME BALM tu berfungsi pada bayi?

Balm ini bukan ubat tidur. Ia tiada dadah yang menyebabkan bahaya. Ianya mengandungi minyak pati yang berfungsi untuk healing, rilekskan saraf & stabilkan hormon. Kesannya, bayi akan mudah tidur dan tenang. Tidur tidak terganggu dan bangun pun ceria.

Kenapa SLEEPTIME BALM tak boleh sapu banyak?

Dalam sleep balm, ada minyak pati kayu cedar. Ianya seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. iasa anak yang susah tidur ini, kedua hormon itu tidak seimbang. Jadi, sleep balm hanya perlu sapu nipis shj untuk mengelakkan hormon sedar tu terlebih

SLEEPTIME BALM tu kalau ikut pada cara penggunaan ada sapu di tapak kaki..kalau sapu sebelah tapak kaki apa jadi? 

Tapak Kaki ada saraf yang direct terus pada organ tertentu. Jadi, kurang berkesan kalau sapu sebelah sahaja.

BALM CF RUB
Dalam CF RUB, ada orange eo. Orange ni bagus sebab kaya dengan antioksida d-limonene. Membantu menghapuskan toksin dalam badan.

Eycalytus eo iaitu minyak pati kayu putih.Berkesan merawat alahan dan resdung. Sangat membantu mencairkan kahak.Dan ianya juga membantu merawat asthma dengan bertindakbalas terhadap membran mukus yang mana mengurangkan perembesan lendir.

Tea trea eo pula merupakan antibiotik yg terbaik. Ia membantu masalah pernafasan melegakan asthma,selesema dan batuk.

Ada juga eo cypress yang dapat menghapuskan kahak yang terkumpul dalam saluran pernafasan dan paru².Sesuai untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, asthma dan suhu ketika demam.

Essential oils yang terkandung dalam setiap balm by Tasneem Nature

Sleep : Cedarwood, Vetiver, Lavendar, Rose geranium, Rose, Geranium, Frankinsense, Roman chamomile, Orange

Calm : Lavendar, Ylang ylang, Roman Chamomile, Orange, Bergamot, Rose, Rose geranium, frankinsense, Roman chamomile

Cough : Lavendar, Eucalyptus, Peppermint, Orange, Lemongrass, Marjoram, Spruce, Myrtle, Cypress, Pine

Tummy : Lavendar, Peppermint, Tangerine, fennel, Tarragon, Ginger, Juniper, Anise, Patchouli

CALM BALM
Calm time Tasneem Naturel ada minyak pati geranium. Diekstrak dari batang dan daun, ianya mampu melegakan tekanan, mengurangkan kemurungan, mengimbangi hormon dan melancarkan peredaran darah.

Minyak pati lavendar juga ada dengan memberikan rasa rileks saraf, menstabilkan mood & daya tumpuan yang lebih baik.

Frankinsense eo pula berperanan melegakan rasa bimbang & tekanan seseorang. Juga membantu merehatkan saraf dan meredakan kemarahan.

Sesuai untuk menenangkan dan merilekskan anak. Juga untuk mendapatkan daya tumpuan dan fokus yang lebih tinggi.

T RUB BALM
Dalam balm T rub, ada minyak pati halia. Ia membantu masalah kembung perut & ketidakselesaan perut. Juga membantu pembuangan  toksin dari badan. Paling utama, eo ginger ini merangsang pengeluaran jus gastrik & air liur yang boleh membantu dalam penghadaman.

Peppermint eo juga ada dalam resepi tummy time. Di mana ianya membantu mengendurkan otot usus. Juga bertindak untuk membuang angin dalam perut dan membantu masalah ketidakhadaman.

Minyak pati serai pula berupaya meningkatkan fungsi sistem penghadaman. Ia juga membantu mengurangkan masalah usus & pencernaan. Di samping mencegah pembentukan gas yang berlebihan di dalam usus. Sesuai untuk sakit perut, gastrik, kembung perut, cirit- birit dan sembelit Balm by Tasneem Naturel :

🌹100% semulajadi
🌹Tiada paraben
🌹Tiada SLS
🌹Tiada bahan kimia. 

Bahan yang digunakan :
🍄Minyak pati 100%
🍄Beewax
🍄Shea butter
🍄Sweet almond oil


1. SLEPPTIME BALM

🌸Bantu anak tidur lena
🌸Bantu anak supaya mudah tidur
🌸Bantu anak bangun dalam mood ceria
🌸Memberi tidur berkualiti

Balm ini membantu anak yang susah tidur. Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan berkualiti. Sapu di kaki, belakang telinga, pergelangan tangan dan ubun-ubun.


2. CF RUB BALM 

🌸Bantu kurangkan selesema
🌸Bantu cairkan kahak
🌸Bantu melegakan athma
🌸Bantu kurangkan suhu ketika demam

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.


3. CALM TIME BALM

🌸Memberikan keselesaan
🌸Mengurangkan tekanan
🌸Mengurangkan keletihan
🌸Bantu anak lebih tenang

Balm ini membantu menenangkan anak anda jika dalam keadaan tantrum / mengamuk / menangis tanpa henti.


4. T-RUB BALM

🌸Bertindak seperti minyak Telon/Yu yi
🌸Membuang angin dalam perut
🌸Bantu melegakan perut sebu
🌸Bantu melegakan kembung perut 

Balm ini membantu anak yang mengalami masalah perut seperti kembung, sembelit, cirit birit.


5. SKEENZ BALM

🌸 Mengurangkan kesan gatal gatal pada kulit
🌸 Mengurangkan ketidak selesab keradangan kulit bayi
🌸 Menjadi pencegah kulit sensitif bayi

Balm ini membantu anak yg mengalami masalah kulit seperti ruam susu, gatal gatal, kulit sensitif.

Haaa apa kata baca testimoni-testimoni customer yang menjadi pengguna Balm by Tasneem Nataurel ni ..  Baru lah ada keyakinan nak pakai produk ni kan untuk bayi kita...






Alhamdulillah.. Dengan izin Allah, produk Balm by Tasneem boleh mengurangkan, menyembuhkan ketidakselesaan yang ada pada anak-anak.. Bukan tu je, kalau nak bagi anak tido cepat, boleh terus sapu je balm ni. InsyaAllah bayi akan tido dengan lena.. Bila anak sihat, mak pun sihat yedak? Tak susah hati berjaga malam.. Hihi memangg terbaik lah produk ini ! kita bagi 5/5 bintang !! Yeahh! So koranggg yang tak pernah try produk ni, boleh try yee :P Sebarang pertanyaan dan pembelian boleh contact info kat bawah. Hihihhihhi salam :)

Untuk Matlumat Lanjut

Pn. Laluna Tasneem

Facebook : Nurul Laluna
Instagram : @mommylunashop
Share:

0 Sila Komen: