April 02, 2019

Perasmian Multi-Purpose Hall (The Ballroom) MAHSA University, Saujana Putra


Perasmian Multi-Purpose Hall (The Ballroom) MAHSA University, Saujana Putra | Salam.. Khamis lalu bersamaan pada 07.03.2019, selepas uzu balik dari kerja, uzu berkesempatan untuk ke satu majlis perasmian pembukaan Dewan Pelbagai guna ( Multi-Purpose Hall ) atau lebih gahh lagi ia diberi gelaran The Ballroom MAHSA University yang terletak di Saujana Putra.. First time masuk MAHSA Uni, perghhh bila masuk teruja sesorang hahaha.. besar gilerrr kot ! Semua baru pulak tu.. Huhuhu rasa macam nak sambung master kat sana pulak .. Hehe..

Btww haa nak bagitau ni , MAHSA University telah pun merasmikan dewan baru yang bapak serius besar yang diberi nama The Ballroom.. Uzu tak masuk ballroom pun dah rasa gah dengan hiasan deco gerbang masuk pintu.. Pernuhh bunga bungaaa youuu :p


The BALLROOM MAHSA University adalah sebuah dewan perjamuan yang indah dengan detail yang menakjubkan. rumah reka bentuk siling bergaya enam candelier dengan pencahayaan LED dikawal jauh untuk menetapkan suasana untuk acara itu. Dewan ini mempunyai ruangyang unik dengan siling kaca yang tinggi dan taman dalaman, menjadikannya ruang pra-fungsi yang sempurna. tempat yang canggih ini dapat dengan selesa menampung 80 meja gaya jamuan, dilengkapi sepenuhnya dengan skrin LED 4k dan sokongan visual audio. Ruang acara juga mempunyai bilik pegangan VIP, bilik persalinan, dan ruang majlis.


Di majlis perasmian the BALLROOM khamis lalu, dewan dipenuhi dengan rakan-rakan blogger, team mahsa, juga tetamu-tetamu VIP, VVIP malah artis-artis ramai juga yang sudi memeriahkan majlis perasmian ini... Artis AF pun ada memeriahkan majlis tersebut.. Tak lupa DJ sebagai pengacara majlis.



The BALLROOM di Mahsa University bukan sahaja untuk digunakan oleh pelajar-pelajar di Mahsa University, ia dijadikan juga untuk anual dinner untuk pelajar-pelajar mahupun lectuter Mahsa, serta juga untuk makan malam tahunan untuk korperat, dan juga untuk seminar, persidangan, acara keluarga, pameran, konvokesyen, tamat pengajian, konsert mini, hari terbuka juga boleh digunakan untuk majlis perkahwinan..Wahhh ni mesti The Ballroom juga dibuka untuk orang luar kan? Terbaik-terbaik! hehehe waktu uzu masuk dalam The Ballroom kan, tetiba rasa nak kahwin kat sana :p Hehehe cantik giler ni. Lagi-lagi majlis kahwin .. Memang sesuai. Sebab apa? Haa uzu explain kat  bawah :

Boleh tengok majlis dari atas.. HIhi wahh baru perasan macam ramai pulakk org..
 LED memeriahkan lagi dewan..
 Lampu-lampu siling yang cantik dan mewahhh..
 Lampu boleh bertukar warna, kejap merah, kejap hijau, kejao ungu, macam-macam warna ada..
Lebih 80 bij meja boleh dimuatkan dalam satu dewan. Lengkap dengan alas meja yang elegan
 Hiasan bunga yang cantik yang mengikut tema majlis..
 Taburan cebiasan-cebisan bunga di atas meja lagi nampak romantis majlis tersebut..
 Di luar dewan pula ada cocktail area. 
Kalau buat wedding sini ada tempat persalinan pengantin kat atas
 Bilik sidang media pon ada kat sini.. Hehe seminar ke... 
Cantik gila view dari atas the ballroom ni. 
 lampu-lampu on point terletak helok
 pintu gerbang masuk hehe. Cantik kan?

Amacam best tak? Hihi kalau korang ada tetamu jemputan VVIP, boleh juga jempt VVIP masuk VVIO room yang mana tetamu kehormat tunggu kat sana sementara majlis bermula.. Untuk keseluruhan, uzu sangat-sangat suka bila majlis kahwin kat sini, atau buat graduation day sebab dewann ni besar sangat-sangat ! Hehe.. So sesiapa yang nak survey dewan kahwin yang awesome, elegan, dan cantik, bolehlah book The BALLROOM MAHSA University. Uzu bagi 5/5 bintangg !! Most recommended okay :p Siapa yang  berminat nak booking boleh hubungi info kat bawah ya. Salam :)
Also available :
Twelfth Floor
The Grounds

Kapasiti :
The Ballroom - 1000 pax banquet
Theare -  2000 pax 
konsert mini - 4000 pax

Untuk Matlumat Lanjut

Website : https://mahsaevents.com/

#mahsaevents #mahsauniversity #mahsabemore #mahsalaunchparty
#eventspacekl #eventspacemalaysia #eventspaceselangor
Share:

0 Sila Komen: