May 31, 2019

Buat "Car Health Check" Kereta Anda Sebelum Balik Kampung Untuk Raya!


Buat "Car Health Check" Kereta Anda Sebelum Balik Kampung Untuk Raya! | Salam.. Nampaknya kita dah penghujung ramadhan.. Ada 5 hari lagi nak raya... Mesti ramai yang dah balik kampung kan sekarang ni? Selalunya orang-orang kat KL Selangor ni akan lebih banyak balik raya menuju ke utara malaysia, belah-belah perak terengganu kelantan perliss.. Termasuk uzu jugak.. Tahun ni kan raya kat belah mertua, so.... nak beli tiket flight mahal pulak, naik bas full. Terpaksa drive balik ke Kelantan by car.. Huwarghhhhhhh... Huhuhu

So, sebelum nak menempuh perjalanan balik kampung yang berpuluh jam sewaktu raya ni, benda yang paling penting kita semua buat ialah servis kereta..! Haaa dah servis belom? Penting tau servis kereta, kang tak pasal-pasal, kereta breakdown tengah jalan. Noooo nauzubillahiminzaliq. So uzu ambik langkah berjaga-jaga dengan book servis kereta kat apps SERV.


Siapa yang takde apps SERV ni, boleh download dan register korang punya akaun! Then nanti, kena ADD VEHICLE . Details kereta kena isi, contohnya no flat keta, jenis kereta, tahun berapa, berapa c-c dan kereta tu auto ke manual. Lepas dah add vehicle tu. Korang nak macam yang uzu book tu, RM69 untuk just check kereta korang ok ke tak, korang boleh masuk Vehicle Service dan pilih Car Health Check.. Pastu pilih tarikh dan bila. Then ada quotation yang korang kena tunggu. Berapa harga untuk buat check up kereta ni. Quotation uzu hari tu RM79. so uzu approved terus then time tu juga kena bayar by online ye . Takde istilah, book dulu then lepas servis baru bayar.. No.... Takut-takut u ols last minit cansel, parahh pulak kan Hehehe.

Selain daripada Car Health Check, juga ada  Basic service, premium service.. Juga boleh add on air filter, battery, brake pad,  gear oil, spark plug, wiper, ac filter, light bulb, pump tyre. Haaa semua ada dalam 1 apps.  Tak payah susah-susah cari kedai servis kereta yang kadang-kadang kedai ni takde dalam google. Lagi susah proses nak cari.. Kan senangggg bila dah ada apps SERV. Ya ampon! Tak yahhh lah susah-susah uzu nak cari kedai nak repair itu kat mana, repair ini kat mana? Semua ada dalam apps SERV :)







Rasa bersalah pulak uzu book SERV ni time puasa. Panas-panas pulak tu ya ampunnn! Semoga murah rezeki abang ni mencari rezeki yang halal buat family tersayang.. Eh tiberrrrr! so guys, kalau korang spesis perempuan macam uzu, tau bawakkk keta je tapi kalau tak reti nak makesure keta ni sihat selalu, kena book lah service dengan SERV yaaa. Hehehe ok tu ja lah youu alls. Berhati-hati di jalan raya. Ingatlah orang yang tersayang :) Selamat hari rayaa! Salam.

Untuk Matlumat Lanjut
Share:

0 Sila Komen: