July 30, 2019

Pengalaman Best Menginap Di Best Western I-City Shah Alam !


Pengalaman Best Menginap Di Best Western I-City Shah Alam ! | Salam .. Lamanye tak update blog :p Kahkahkah ok nak cerita kisah dua minggu lalu.. uzu saja nak ambil angin kat luar , nak jalan-jalan, nakkk short gateway kat area Selangor jeee. Itu je mampuuu ye..Hehehe.. Memandangkan uzu lama tak makan angin, terperap kat rumah je, kadang tu kerjaaa. Tak dan nak keluar :p So last two week nak spend time dengan BFF yg dari Sabah yang baru dapat rezeki keje gomen kat area Putrajaya.. Sekali sekali belanja diaaaa uhukk :p So guysss , dipendekkan cerita, kenapa uzu pilih Best Western I-City Shah Alam instead of banyak actually hotel yang ada di Selangor ni.. Haaa sebabnyaa BFF uzu tu teringin nak p I-City. Lol makaa kiterang pon ambik hotel yang berdekatan I-city:) Ya... here we go !
[\\











Untuk bilik hotel, kemudahan dalam bilik semua uzu puas hati.. Ok lah kan berbaloi lah harga bilik dengan apa kemudahan-kemudahan yang disediakan... Dah check in tu we ols turun makan kat cafe je. Malas nak drive jejauh. Jimat tiket parkingg heee :p












  

Lunch tu kiterang layan western food. Makanan yang rare nak jumpa..Dah mengabadikan kenangan bersama insan tersaiyanggg.. Gituewww.. So uzu order Coffee Lamb .. Sedap tak terkata. Seriusss kalau boleh nak order lagi boleh ? Hewhewhewhew.. Ok untuk menu lunch kat Best Western I-City Shah Alam ni, kat atas tu adalah menu-menu yang most recommended lah kalau korang nak try makan! 

Dah kenyangl melantak western food, kerja kiterang tido, tengok movie kahkahkahkah !! BFF kata, aku nak tidooo puas-puas ! Dah lama dia tak merasa tidur di katil hotel yang empokkk .. Uzu pon ape lagi huhuhu tido jugak ! bangun-bangun dah magrib. Sambil-sambil tunggu nak solat isyak, kiterangg order dinner dalam bilik je wak ! Bapak pemalas nak turun :p Lagipun malam sikittt nak keluar p I-City bawak dia tengok lampu-lampu. So kite makan order dari bilik..  Btw first time uzu order makanan dari bilik ni :p 

Tapiii tapiiiiii rasa kohaja jugak kan iklan dalam bilik ni. Hhahahah HUNGRY?? Boleh order makanan dari dalam bilik.. Kah!! WEiii gilaaaaa tak hungry selepas seharian tido??!! Cara nak order dalam bilik, Senang je..ambik fon.. Yang pakai iphone tu, dah ada QR scan code kat area camera kan. so scan kat situ je. Scan bar code yang ada kat tepi dinding di bilik masing-masing. Pastu akan direct ke website menu-menu yang boleh order beserta harga.. Tak payah nak order by call.. Guna ni senang sikit.. :p Macam-macam kiterang order. Haha. :p Craving satisfied bilaa dapat makan satay ayam :p Perghhhhh... Lagi syok tu 20 minit dah sampai makanan kiterang :p Rasa? Sedapppp !!!! Muahhhh lahhhh BW I-City :p Bayar makan waktu nak check  out yaa :p








Lepas dinner tu uzu, kiterang jejalan kat I-City.. Hehehe. Jakun juga kejappp ramai orang kat sana. Dulu takde lah semeriah ituuu kan? Hehehe.. Balik-balik layan movie kat bilik. RM19 tak silap 1 movie.. ok lah daripada takde hhehehehe :p Tido dah 3 pagi kawww. Esoknyaa tak bangun breakfast dua-dua soooo sebelum balik kami pekena hi-tea dulu... Menu-menu hi-tea dia sangat-sangat menyeleraan tekak uzuuu ! Kita layannnn jommmmm ..
















So guyss.. Kalau korang nak bawak laki bini dan anak-anak korang jalan-jalan area I-city, uzu rekemen korangg stay kat hotel ni. Jalan kali 5 minit je dah sampai I-City. Memang dekat sangat-sangat ! Serviss yang terbaik .. Hotel yang selesa. Menu-menu yang menyelerakan tekakk memang aummmmm its feel good ! Hihi kepada yang nak dtg sini. Boleh contact Best Western I-City Shah Alam untuk pertanyaan atau nak book hotel kat sini, just contact them. Hihi salam :)

Untuk Matlumat Lanjut
Address: A-GF-01, No. 6 Persiaran Multimedia, Section 7, Shah Alam, 40000, Malaysia 
Phone:+603 5521 9000 | Fax:+603 5521 2028
Email: enquiry@bestwestern-icity.my
Share:

0 Sila Komen: