September 02, 2019

Tips Jimat Travel Dengan Beli Tiket Flight , Hotel & Pakej Di Matta Fair Atau Traveloka Salebration !


Tips Jimat Travel Dengan Beli Tiket Flight , Hotel & Pakej Di Matta Fair Atau Traveloka Salebration ! | Salam.. Hi korang...Sihat tak tu?Ok guysss kali ni uzu nak share some tips untuk yang mana nak bercuti tapi nak beli flight macam mahal je kan? Rasa terbantut pula niat nak travel bila waktu nak berweekend gateway atau waktu nak ME-TIME tapi duit tak cukup pulak duit.. Sobsss so setahun kemudian pun korang tak merasa nak bercuti..

So uzu nak share lah tips jimat travel walaupun uzu ni masih dikatanya baru lagi bab travel ni..Hmm Kerap travel tu mungkin ya tapi uzu hanya mampu bercuti di negara yg dekat je..Ini pun uzu sangat-sangat bersyukur..Alhamdullilah Ya Allah atas nikmatmu ini.... Sobsss. Eh touching lak kahkah...

Berita gembira yang uzu nak share yang mana korang boleh beli pakej travel di MATTA FAIR 2019 DEALS telah kembali !! Benda yg traveller suka sangat sebab waktu ni jer korang akan dapat harga murah dari biasa!! Juga kalau korang nak cari tiket murah boleh survey tiket flight ONLINE FLIGHT PROMOTIONS ni...


Sekarang ni Traveloka juga buat Travelona Salebration yang mana ada promosi hebattt termasuk tiket flight,  hotel, experience dan airport transfer..

Dengan deals yang murah-murah macam ni boleh lah uzu nak p bercuti di Perth ke, Seoul Korea ke,  Maldives ke hehhee... Berangan  takpa sebab tak mustahil dengan promosi dari Traveloka  heheheh.

Uzu baru-baru ke Bromo Surabaya Indonesia. Ya ampunnnnn cantik sangat kot view dia. Tak terungkap dengan kata-kata. Well cuma dia mahal dari tiket dan pakejnya.. Uzu plan nak p solo ke Bromo tapi harga dia RM1200 tak termasuk flight... Huwargghhhhh...





Untuk ke tempat ni kena ambik airport ke Juanda Airport Surabaya dan untuk ke tempat ini ada  3 cara dan salah satu daripadanya melalui jalan Pasuruan.. Perjalanan kat sini memang jauh-jauh .. Naik naik ke tempat ni pun kena hiking... Baju kena tebal tauuu ! Uzu pakai 3 lapis pon masih sejuk.. Sebab gerak naik jam 3 pagi weiiii so mengigil.. Sakit kaki tetiba kena hiking hahahhahaa...Memang worth it beb...

Well ini hanya salah satu tempat yang menarik yang uzu baru p semalam.. Hehehhe.. Kaki pun masih sakit ni hehehe.. Actually banyak lagi tempat-tempat menarik yang patut korang p.. Apadehall korang survey lah tiket flight kat traveloka... Manyakkkkk murahhh oo !! Hehehe .. Up Rm350 diskaunn !

Traveloka Salebration ni hanya setahun sekali je guyss.. Korang cuma perlu beli tiket kat website traveloka dan you guys boleh dapat diskaun hotel, airport transfer, experiences.. Macam-macam diskaun yang ada antaranya, Domestic flight - 5% off (Up tp RM60) , International flight - 5% off (Up to RM120) , Hotel - 10% off (Up to RM80), Xperience - 20% off (Up to RM100, Airport Transfer - 25% (Up to 50) .. Promo ni bermula 26 ogos - 27 septermber .. Booking period pulak, "anytime" ... Jangan lupa masukkan code promo yang diberikan, dannn enjoy promo diskaun dari traveloka...

Soooo ada beberapa ari lagi je tiinggal untuk korang rebut promo ni tauu ! Ini masanya nak jimat travel kan? Boleh bawa isteri , suami, dan anak-anak melancongg keluar negara waktu cuti sekolah nanti. Hehehe so jangan lupa dapatkan ye! Salam :)
Share:

0 Sila Komen: