October 09, 2019

Jom Belajar Saham Yang Patuh Syariah ! - Asri Ahmad Academy


Jom Belajar Saham Yang Patuh Syariah ! - Asri Ahmad Academy | Salam.. alhamdulillah sebab diberi kesempatan untuk hadir lagi sekali dengar talk Tuan Haji Asri mengenai saham yang patuh syariah...Kalau tak silap uzu, masa kat Uitm Shah Alam itu kali pertama uzu join seminar pasal saham.. Time tu teruja sebab meriah.. Meriah lagi dengan kehadiran ustaz-ustaz yang main saham patuh syariah dan meyakinkan uzu bahawa,.. "yes! betul ada saham patuh syariah.".

Mengenai Asri Ahmad Academic

Tuan Haji Mohd Asri Ahmad dulunya berkelulusan Diploma Analisa Pelaburan sehinggakan beliau dinobatkan sebagai pemenang Anugerah Pelajat Terbaik Diploma Analisan Pelaburan di Uitm pada tahun 1997.. Kemudian belia sambung Ijazah dalam Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) dari UMP dan banyak lagi anugerah yang beliau dinobatkan dan paling latest , beliau kerjasama dengan Pusat Pungutan Zakat dan Pasaran Modal Islam Bursa Malaysia sebagai ikon program-program pendidikan yang berkaitan..

Visi AAA : Menjadi mentor no 1 saham di seluruh asia
Misi AAA : Memartabatkan ekonomi ummah dengan melahirkan "1rumah 1 pelabur" berlandaskan syariah


Minggu lepas uzu datang lagi untuk seminar Lahur Saham.. Uzu bertuah sebab Allah izinkan uzu berada disini untuk mendalami ilmu mengenai saham.. Uzu ni dah lama berniat nak melabur tapi sampai sekarang takde akaun CDS. Hihihi mingu lalu nak buat tapi tak bawa dokumen yang diorang nak.. Fokus sangat bekerja sehinggakan uzu tak baca apa yang dalam email tu :P Hihihihi ..

Kali ni seminar Labur Saham diaadakan di Hotel Tenera kat Bandar Baru Bangi.. First time uzu ke hotel tenera dan tak sangka cantik-cantik jugak hotel ni.. Bukan hotel biasa-biasa.. Makanan pun sedap beb :p Hihihi ok lupakan kejap pasal makan...

Bercakap mengenai Tuan Haji Mohd Asri , beliau ni kalau buka tiket mengenai seminar pelaburan je konfem sold out guyss.. Bab saham ni tuan haji dah terkenal .. Siapa yang main saham memang anak kenal AAA. Macam uzu jugak, sebelum hadir seminar AAA uzu tak tau pun siapa itu Tuan Haji Asri kan.. Sekarang dah kenal .. rupanya beliau banyak sangat anugerah dna penghargaan yang beliau terima .. Tahniah tuanhaji :)

Anugerah & Penghargaan

1. The One Awards 2018 (Outstanding National Entrepreneurs)
2. Bumiptera Dealer Representatives Education Fund
3. Bursa Marketplace Social Influencer of The Year 2018
4. Ikon Uitm 
5. Top Remisier & Top Performer Dari Hong Leong Investment
 6. The Most Influential Young Entrepreneurs 2019


Seminar Labur Saham yang uzu join last week memang sangat berbaloi bagi uzu dan banyak pengisian yang telahpun uzu pelajari contohnya cara melabur saham untuk newbie.. Tuan Haji explain secara lebih terperinci mengenai halal haram pelaburan saham.. Apa yang uzu suka tu bila Tuan Haji bagitau macam mana saham tu boleh jadi haram.!! Haaaaaa banyak sebenarnya orang main saham jatuh haram atas sebab-sebab yang mereka lakukan.. So uzu rasa korang patut join dan dengar sendiri apa yang Tuan Haji akan sampaikan :) Dapatkan cecepat tiket seminar saham untuk next event ! Dengar-dengar dah nak sold out...Hihi cepat dapatkan ye.. Salam :)

Untuk Matlumat Lanjut
Share:

0 Sila Komen: