February 05, 2020

Tempat Menarik Di Hokkaido Japan Pada Musim Salji (Muslim Friendly) #Day3


Tempat Menarik Di Hokkaido Japan Pada Musim Salji (Muslim Friendly) #Day3 | Salam.. Untuk hari ketiga uzu kat Hokkaido, we ols semua naik train dari Asahikawa Station ke Sapporo Station menggunakan  Ltd.Exp.Lilac NO.14 ..  Sampai je Sapporo terus ke Otaru Station guna Rapid Airport No.101. Sampai je , cuaca sangatlah cantik !! Dengan snow yang lebat.. Memang kejakunan habis bila dapat jalan jalan tengok bangunan lama. Otaru mmg satu area yang macam kat om putih .. So kiterang singgah ke Otaru Sakaimachi Street. Seharian kat situ jer wakk :p Hihi

Otaru street
 Rasa macam fefeling winter sonata sangat ni :p
 Kitaichi Glass Building No.3 
Otaru music box.. Besar kan? Hihihihi
 suka tengok muzium muzic box ni.. Kalau nak beli souvenier blh lah datang sini okay?
 Uzu suka dengan bangunan ni.. Rasa macma kat Belanda .. Hihi
 Wahhhh seriuss jatuh cinta dengan bangunan-bangunan sekitar Otaru..
 Datang Otaru jangan lupa amabik gambar kat depan macam menara ni :)
 Alahai rasa rindu pula tengok Otaru ni... 
 Tengok budak berdua tu haaa :p Tak reti sejuk ke :p

 Ni otw nak p kedai makan tuk lunch
 Ambi gambar dulu sebelum makan :p
 Di area Otaru ada kedai makanan halal.. Siap ada surau, pekakas di asingkan, tak guna pork.
 Ni lah sebab-sebab kenapa uzu suggest korang makan kat sini.. Sebabnyee..
 Untuk org yang wajib makan nasi macam uzu ni, kat Japan memang ada menu bersama nasi..
 Jangan lupa try makan ikan ni.. Sedapp beb !
 Ni member punya makanan. Lupa dah ape nama dia ni :p hihi tapi sedap !
 Kedai makanan halal tu kat sini lah.. Nampak je bangunan ni korang masuk lah..
 Lepas makan, solat, kiterang sambung lagi jalan-jalan di area Marchen Crossroad ! 
 Macam bukan kat Japan pulak kan bangunan-bangunan kat sini .. Hihi
 Fuiyoooooo rekabantuk bangunan ni style habis..
 Snow dah berhenti... Tapi bangunan ni macam uzu ada masa kat musim luruh :p
 Area Otaru ada satu sungai, ada jambatan untuk ambik gambar. Famous area ni..
 So bila kita kat area famous ni kena lah ambik gambar :p Heheheh
 Sejuk bukan kaleng kaleng tau bila ada angin .. Area sungai op kos angin tu kuat..
 Okay ini gambar terakhir uzu kat area Otaru sebab dah nak balik Sapporo dah untuk check in :p

Otaru, sebuah bandar pelabuhan di Hokkaido (pulau paling utara di Jepun), terletak di barat laut Sapporo di Ishikari Bay. Bandar ini terkenal dengan kerja kaca, peti muzik dan penyulingan sake. Nishin Goten ("ladang herring"), sebuah bekas pemprosesan ikan yang dibina pada tahun 1897, meneroka peranan penting industri di bandar-bandar terdahulu. Selesai pada tahun 1923, Kanal Otaru kini dipenuhi kafe-kafe dan kedai-kedai di gudang lama yang telah diubah.

So siapa ke Sapporo tu, jom singgah kat area Otaru untuk jalan-jalan area ni. Memang best !! Hihi banyak tempat ambik gambar kat area ni .. So untuk last day uzu kat hokkaido. uzu update kejap lagi ye. Salam:)

"Muslim Friendly Fam Trip Hokkaido Japan by Hokkaido Tourism"

Sila Baca Sambungnya :  (Muslim Friendly) Hokkaido Japan #Day4
Share:

0 Sila Komen: