February 09, 2020

'Zarraz' Portal Beli Belah Online Yang Lain Daripada Yang Lain!


'Zarraz' Portal Beli Belah Online Yang Lain Daripada Yang Lain! | Salam.. Uzu actually baru balik dari event kat Hotel Royal KL dannnn sampai2 je rumah terus solat dulu then baru nak update mengenai event yang uzu cover sebentar tadi... So guyss, first at all, uzu nak ucapkan tahniah kepada team Zarraz atas majlis pelancaran Zarraz.my sebentar tadi.. Btw guys ,Zarraz.my ni portal beli belah macam Shoppe,Lazada and so on tapi actually, banyak beza dan banyaak lagi keuntungan yang bakal kita dapat kalau shopping di website Zarraz.my ni ..


Info Mengenai Zarraz

Founder Zarraz, Dato' Haji Ahmad Zulfaisal , dan co-Founder Muhamad Faizal Muhamad Sultan telah menggabungkan idea yang kreatif dalam mereka setahun yang lalu untuk membina satu website untuk orang ramai membeli secara online dalam website tersebut. Ia lebih kurang seperti Shoppe atau Lazada tapi bezanya ialah Zarraz hanya buat masa ini lebih kepada penjualan kosmetik dan kesihatan jenama local sahaja...

Founder Zarraz, Dato' Haji Ahmad Zulfaisal 
 co-Founder Muhamad Faizal Muhamad Sultan

Zarraz baru sahaja 6 bulan dilancarkan tapi telah mendapat 6.9 juta pengunjung, dan ada lebih 1000 produk yang dijual dalam website ni.. Ada 16 kategori yang termasuklah produk, peralatan rumah, baju, dan macam-macam lagi . 

Ia satu Digital Marketplace berbeza daripada website yang lain. Siapa-siapa yang berminat nak jadi seller, boleh daftar sebagai seller secara percuma tteapi ada syaratnye iaitu korang kena beli belah di website Zararz.my yang bernilai RM200 dalam satu resit dan automatik sistem terus upgrade korang jadi VIP SHOPPER .. Macam tu jer..Senang kan?

Keistimewaan Menjadi Seller

Untuk menjadi seller, syaratnya korang kena ada salinan IC dan SSM dan yang penting warganegara Malaysia sahaja.. Wajib ada SSM, baru boleh jadi seller kat webiste ni sebab Zarraz nak jaga kualiti sesuatu produk yang diiklan dalam website tu.. Yang bestnya, Zarraz ada agent-agent yang akan promote produk-produk yang ada dalam website ni kerana jika ada referral, seller akan dapat untung dari situ.. Semua agent-agent ni telahpun dilatih oleh founder Zarraz it self.. Zarraz ni ada agent-agent yang terlatih untuk promote barang-barang yang ada .. Yang paling besttt giler, Zarraz tidak meletak berapa % keuntungan yang dapat tapi seller sendiri ada hak berapa % nak bagi Zarraz... 



Keistimewaan Menjadi Buyer

Wajib sign up guna IC. Hihi. Korang dah Sign up tak? Jangan lupa sign up ye.. So kalau nak beli barang kat sini, macam-macam lah kan ada jual, bila kita beli something, kita dapat cash back. Bila kita review barang tu pon sama ada ok atau tak, pon dapat duit berbentuk molpoint..Kat website lain, mana ada buat review dapat duit kan? Haaa tak kisah review tu baik ke, buruk ke tetap dapat juga... Bila kita beli something, kita akan terus dapat SMS live yang parcel kita dah di pos.. So dalam SMS tu ada no tracking so korang boleh check tracking number korang.. Tak payah nak tunggu seller whatsapp nak snap resit slip pos laju lagi sebab seller pon sekarang busy tak sempat nak catch up wasap yang banyak.. Betul tak? Hehee . oh lupa nak bgtau yang Zarraz juga ada penghantaran secara COD tauu ! Best kan :p Hihihi .. Tak sabar nak shopping pulak :p Hehe..

Zarraz telah pun melalui fasa 1 iaitu protect premium owner supaya harga produk tu dikawal oleh pihak Zarraz kerana Zarraz tidak mahu ada istilah agent membuang harga macam buang harga kat shoppe.. NO.. So alhamdulillah ada beberapa premium produk protected. Fasa kedua ialah fasa sekarang yang mana Zarraz buka zStore dan fasa ketiga ialah zarraz nak tambah merchant untuk kedai-kedai makan, kedai gunting, dobi, kedai runcit. zStore akan promote . Konsep ibah takde cas lebih-lebih macam harga yahudi..


So kepada sesiapa yang nak cari income boleh sertai team Zarraz.. Jangan risau bagi yang takde produk sebab korang pon boleh jana income.. Haa best kan? So sekarang ni team Zarraz telah mengadakan lebih 20 training sehingga ke hari ini dan sape ada masa tu boleh datang ke traning percuma setiap sabtu jam 11 pagi dan 4 ptg.. Haaa apa tunggu lagi, iklankan produk anda di website Zarraz okay? Hihi salam !

Untuk Matlumat Lanjut
Website : https://zarraz.my/


Share:

0 Sila Komen: