March 20, 2020

PG Mall Sebagai Hero Sebenar Uzu Ketika "Movement Control Order" Selama Dua Minggu Ni !!


PG Mall Sebagai Hero Sebenar Uzu Ketika "Movement Control Order" Selama Dua Minggu Ni !! | Salam.. Hi semua.. Buat apa tu? Hehehehe sihat tak guys? Heheh so hari ni ialah hari ketiga kita semua self quarantine kat rumah.. Ada yang balik kampung tak ni? Huhuhu korang ni kan.. Degil sangat ha !! Ada ramai juga kenalan uzu yang balik kampung time cuti 2 minggu sempena "Movement Control Order" ni .. 

Guysss seperti apa yang sedia kita maklum, negara kita Malaysia yang tercinta ni, kes Covid19 telah dicatatkan 900 kes sehingga semalam, banyak peningkatan yang drastik yang ketika ni ye.. Ni salah satu sebab ada kes perhimpunan tabligh yang dihadiri oleh lebih 10000 orang dann kebanyakkan mereka positif covid19.. So sebagai rakyat Malaysia yang prihatin, kita sama-sama lah duduk rumah , jangan kemana-mana.. Uzu pon kalau takde makanan kat rumah, uzu order delivery online jer.. Kalau barang-barang keperluan lain.. Uzu beli kat website jer .. Website ni menjadi HERO uzu tauuu --> https://pgmall.my/ :P 


Apa Sebenarnya PG Mall ni?

PG Mall ni website macam shopping online yang lain, setiap website ada kebaikan masing-masing. Banyak-banyak website yang uzu suka, uzu tetap berkenan dengan PG Mall sebab actually PG Mall ni well known brand sebabnya, PG Mall bermaksud Public Gold Mall. Kena ye tiba-tiba PG Mall ni ada kaitan dengan emas? Ada kaitan dengan Public Gold? Haa sebabnyaa seperti yang kita tau, Public Gold tu syarikat juak beli emas terbesar di Malaysia. So dibawah Public Gold ada 3 bisnes yang utama iaitu 
  1. Jual beli emas dan perak untuk pelaburan.
  2. Aurora Italia, barang kemas yang premium.
  3. PG Mall, online shopping mall.
So siapa yang suka beli emas sebagai pelaburan mesti korang tau kan Public Gold kan? So PG Mall  ialah MALAYSIA NO.1 E-COMMERCE PLATFORM. Wahh terbaik lah ! Buatan Malaysia lah kekdahnye dan yang paling penting yang pertama sekali tauu di Malaysia..Haa Bangga tak? Hihi so PG Mall memudahkan kita semua beli online jer , semua di hujung jarii.. Heheh lagi-lagi time sekarang ni. Time dadurat !! Semua main online jer..

Di dalam PG Mall, ada 11 kategori yang utama iaitu :
  1. Health and Beauty
  2. Kids & Baby
  3. Women's Fashion
  4. Men's Fashion
  5. Electronic Devices
  6. Electronics Accessories 
  7. Home Appliances
  8. Kitchen & Dining
  9. Home & Lifestyle
  10. Sports & Travel
  11. Groceries & Pets
  12. Automotive & Bike
  13. E-Tickets & Vouchers
  14. Jewelry 
So apa yang paling penting waktu ni of coz lah bahagian Groceries :p hihihi macam-macam makanan yang ada dijual di bahagian makanan ni contohnya, beverage, cereal, dried and canned food, fresh frozen dan chiled, chocolate sweet and snacks, cooking and baking :p Macam-macam kan? Uzu pulak nak cari makanan tin sebab canned food ni tahan lama.. Nak cari ayam tuna tu macam menarik je kan untuk buat breakfast? :p 

laici tin pun sedap di beli untuk hi tea sebab nak minum petang :p

Uzu tengah kehabisan stok minuman 3 in 1 ni, nak top up stok mimum

Air minuman ni sangat penting sebab hari Selangor tiba-tiba takde air.. Rasa terkesan. standby jer

Yang ni kalau dah nak beli minuman 3in1 , maka kena ada biskuts ni :p Hehehe 
time quarantine  kat rumah ni, mesti rajin sangat basuh baju. Kalau boleh nak hari-hari basuh baju :p
Kalau ada yang jenis tak reti masak, boleh beli lemak instant ni :p Masa pun jimat :p


Sebenarnya stok-stok mananan untuk "kawalan pergerakan" ni ada banyakk , kalau korang blur tak tau nak order apa, korang boleh rujuk list kat bawah ni, so senang korang nak cari stok makanan sepanjang dua minggu ni :)

Senarai Barang Keperluan Sepanjang Kawalan Pergerakan

1. beras/pasta/bihun/megi
2. minyak masak
3  bwg , cili
4. sardin
5. telur
6. gula
7. gandum
8. ubat2 - panadol etc
9. pad
10. keperluan anak2 - pampers, susu etc
11. alat2 mcuci-sabun, plastik sampah etc
11. Garam
12. ayam ikan stok dlm freezer/ mknn frozen
13. tisu2
14. Lemon/limau nipis sumber vitamic C
15. Mknn/lauk kering: serunding, Sambal bilis kering, ikan masin
16. Cash di tangan

Semua keperluan sepanjang dua minggu ni ada di PG Mall.. korang cari lah dan godek godek mesti jumpa punya. Kalau tak jumpa boleh seacrh cari dalam keyword bahasa english lah kan :p Confirm jumpa :p Hihi so PG Mall memang HERO uzu lah buat masa sekarang sebab kita tak payah susah-susah nak keluar sebab polis merata kat luar, ada roadblock dan sebagainya... Kepada yang was was kepada kebersihaan delivery online, jangan risau sebab yang tukang deliver dari PG Mall akan make sure kebersihan , akan double cleasing, sanitize barang ni sebelom deliver then pakai mask, pakai glove and so on untuk mengelakkan perkara-perkara yang tidak diingin berlaku :) Hihi so last but not least, Thanks PG Mall !! Btw guys Jangan lupa SIGN UP PG Mall ya !! Hihi k bye Salam :) 


Cepat-cepat terjah guyss PG MALL!!---> https://bit.ly/33x9VUd
Share:

0 Sila Komen: