February 24, 2021

Adakah Kitsui Bahaya?

 

Adakah Kitsui Bahaya? | Salam guyss..Sihat? Semoga semoga kita semua terlindung daripada Covid-19 ye.. Hihi so untuk minggu ni, uzu nak kupaskan topik , adakah Kitsui merbahaya? Siapa yang selalu masuk Watson confirm dah familiar tentang brand Kitsui, tapi jangan risau kepada u olss yang tak pernah dengar brand ni, uzu akan explain dengan lebih lanjut kat bawah.. Hihi jommmm!

Apa Itu Kitsui?
Kitsui adalah produk jenama tempatan yang telah bertapak di pasaran tempatan lebih dari 20 tahun. Wahh lama juga Kitsui bertapak di pasaran tempatan ni.. So means dari kita remaja lah produk ni memang dah ada, kan? Hiihihi Semua produk dibawah jenama Kitsui telah melalui dan lulus ujian keselamatan dan ujian makmal, malah telah mendapat sijil halal dari kilang bertaraf GMP sebelum di pasarkan kepada orang ramai melalui Farmasi Watsons & Guardian yang terkemuka di Malaysia

Kandungan produk-produk kitsui terdiri daripada bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan kaya dengan vitamin dan mineral yang sesuai untuk golongan lelaki dan wanita . Makanan tambahan Kitsui bukan ubat-ubatan. Ianya berfungsi untuk memberi nutrisi ke atas badan sesorang kerana bahan uatamanya terdiri dari makanan harian seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.

Jangan risau, semua produk keluaran kitsui adalah bebas dari bahan pengawet, gluten, GMO, alergen, antibiotik dan bahan LARANGan yang boleh mengganggu hormon dan kesihatan badan.

So kali ni uzu nak review dua produk dari Kitsui.. Siapa yang nak muka putih tu, nak jaga badan dalaman dan luaran, korang kena wajib try dua produk kat bawah ni :)


1.  Korean White Plus Tomato
- Antara produk pilihan di Farmasi Watson dan Guardian diseluruh Malaysia
- Makanan tambahan ini diperkaya dengan Vitamin A, C dan zat besi yang mampu membantu kulit kusam dan berminyak menjadi lebih segar dan bersih 
- Bahan utamanya ialah tomato yang dipanggil raja anti oksida dan di pilih serta di 
labelkan sebagai Superfood oleh Times Magazine
- Selain tomato, ia turut mengandungi Camu-camu yang juga kaya dengan anti oksida dan mampu meningkatkan pembetukan kolagen menjadikan kulit lebih cerah hanya dalam tempoh 7 hari sahaja
- Jangan risau, Korean White Plus Tomato bebas bahan pengawet, gluten, GMO,
alergen, antibiotik dan bahan yang boleh mengganggu hormon

2. Kitsui Bellos Fibre
- Berfungsi untuk mengekalkan kecergasan badan dan membantu masalah pencernaan
- Diperbuat daripada buah Epal, Kiwi, Oren, Avocado, Tomato, Lemon, Nenas dan Sena
- Formulasi bahan-bahan ni membantu mengelakkan masalah perut buncit dan kegemukan disebabkan kandungan seratnya yang tinggi
- Masalah pencernaan bukan sahaja memberi kesan kepada perubahan fizikal malah boleh menguragkan keyakinan diri kerana timbulnya masalah-masalah lain seperti bau badan, bau mulut, cepat letih dan tahap metabolism menjadi rendah
- Bellos Fibre bukan sahaja berkesan, malah ia tidak mengandungi bahan pengawet, pigment, gula tambahan dan mengandungi bahan yang boleh mengganggu sistem hormone.
- Berikut ialah bahan utama yang terkandung dalam bellos Fibre
a. Acacia Gum – mengandungi serat prebiotic yang mengekalkan sistem usus serta melancarkan sistem penghadama
b. Apple – Mengandungi Catechin –yang membantu meningkatkan kadar metabolism badan
c. Senna mengandungi Sennosides yang membantu merangsang pergerakan usus
d. Epal, Kiwi, Oren, Avocado, Tomato, Lemon, Nenas pula buah-buahan yang mempunyai kadar serat yang tinggi dan kaya dengan pelbagai vitamin yang mengekalkan tahap hidrasi dalam tubuh badan

Kebaikan Kitsui Sachet vs Produk X



Cara-Cara Minum Kitsui Produk
Ambik 150ml air suam. Lepas tu masukkan 1 sachet . goncang sehingga serbuk sebati. Then minum!!

So guys kalau korang nak kulit putih, kulit cantik, kulit lembap, kulit flawless, boleh try produk Korean White Plus Tomato dan lepas tu boleh minum Kitsui Bellos Fibre untuk badan yang ramping, badan ringan, perut kempis dan macam-macam lagi sebenarnya khasiat dan kelebihan yang ada di dalam produk Kitsui.. So kepada yang rasa ragu-ragu, jangan lah risauuu! Uzu dah explain memang takde bahan larangan, memang diujikaji makmal, alhamdulillah dengan bangganya nak kata, Kitsui Tidak Bahaya!! Cepat-cepat dapatkan di Farmasi, Guardian, Watson. Dijamin HALAL.


ENJOY 12% OFF DENGAN CODE “KITSKULIT” di Shopee KITSUI MALL

Berminat ?? Beli sini : https://shopee.com.my/kitsui.my.hq
Share:

0 Sila Komen: