Owner BlogPersonal Details :

Pada 21 September 1990 maka lahirlah puteri yang sangat comel dan cute (perasan) dan teleh diberi nama Siti dot dot dot Binti Idrus .. Nama indah dan cantik maknanya itu diberikan oleh ibu.. Dilahirkan di dalam kereta berwarna merah (HaHaHa lucu ja aku rasa) dan didaftarkan kelahiran di Hospital Queen Elizebeth, Kota Kinabalu,Sabah =)

Berasal dan membesar di Putatan, Sabah.. Anak ke tujuh daripada 9 adik beradik..Aku ada 3 abang, 3 kakak dan 2 adik =)

Berbangsa Melayu Sarawak(Ikut Bapa) +  Brunei (Ikut Mak)

Seorang Atlet Taekwondo yang pernah mewakili ke peringkat negeri Sabah :)


Education Level :

Diberi pendidikan awal di Tadika SK Pekan Putatan.. Menyambung pelajar ke darjah 1 di sekolah yang sama iaitu SK Pekan Putatan sehingga tamat darjah 6. Meneruskan perjuangan ke SMK Tansau, Penampang dari tingkatan 1 hingga ke tingakatan 5.


Melanjutkan pelajaran ke IPTA, Politeknik Kota Kinabalu pada 2008 dan telah menamatkan pelajaran pada tahap Diploma dalam jurusan Diploma Ukur Bahan(2012).

Meminati bidang modeling muslimah, photoshoot, design dan blogging !


The Person I Love :

Aku sayang mak yang melahirkan aku, Aku sayang Bapa yang membesarkan dan menjaga aku, Aku sayang adik beradik yang bersama-sama aku, Aku sayang kawan yang sentiasa berdiri di sebelah aku dan of course akan menyayangi dan menicntai seseorang yang menjadi Imam ku kelak..


Hope :

Menjadi manusia yang sentiasa berusaha ke arah kebaikan, berusaha menjadi anak yang baik (InsyaAllah), Berusaha menjadi manusia yang berjaya dalam hidup dunia dan akhirat.

Berharap dapat memegang segulung Ijazah Sarjana Muda Ukur Bahan (moga murah rezeki) dan membahagiakan Bapak dan keluarga..


Start Blog-ing :

26 Jun 2010 =)

At Media :